Νίκος Νικολόπουλος - Αναγκαία η διάσωση της επιδότησης των σταφιδοπαραγωγών

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διασωθεί η επιδότηση της σταφίδας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν κάθετη πτώση του εισοδήματός τους, σε σημείο προβληματισμού για το αν θα πρέπει ή όχι να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη γη τους».

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΚΟΣ στην Πάτρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι συνεταιριστές ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: Οι παραγωγοί σταφίδας είχαν λάβει από τον προηγούμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την διαβεβαίωση ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, η μείωση της επιδότησης θα φτάσει έως και 35% σε σχέση με την ισχύουσα και σε βάθος πενταετίας.

Δυστυχώς, είπαν οι συνεταιριστές, διαπιστώνεται ότι οι μειώσεις της επιδότησης θα είναι 25% την πρώτη χρονιά και θα φτάσουν έως και 50% σε βάθος πενταετίας.

Αυτό όπως είπαν θα έχει ως αποτέλεσμα, την απαρχή της εξαφάνισης της Ελληνικής παραγωγής σταφίδας, αφού πλέον ουσιαστικά οι παραγωγοί δεν θα έχουν εισόδημα.

Το αίτημα των παραγωγών σταφίδας, είναι να ισχύσει η δέσμευση του προηγούμενου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και η μείωση της επιδότησης να φτάσει έως και 35% σε βάθος πενταετίας.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.