ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΡΑΣ - Επιστολή παραίτησης

Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να επικυρρώσει ενάντια στον κανονισμό της Βουλής , δύο μέρες πριν το δεκαπενταύγουστο το νέο Μνημόνιο δείχνει την οριστική και μη αντιστρεπτή κατεύθηνση που έχει πάρει. Όχι μόνο αγνόησε τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων που την συγκρότησαν , όχι μόνο αγνόησε το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού αλλά επέλεξε να φέρει το μνημόνιο σε περίοδο τέτοια ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν όσοι και όσες υποστήριξαν το ΟΧΙ.

Ταυτόχρονα η προκύρηξη εκλογών δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το πραξικόπημα και το ρόλο της ως διαχειριστή του κράτους έκτακτης ανάγκης . Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΚΕ επέλεξε να μην εμποδίσει αυτή τη μετάλλαξη.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι μονόδρομος τα υπόλοιπα όργανα , οι Νομαρχιακές , το ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ , τα γραφεία πόλης , τα συντονιστικά και οι ΟΜ να πάρουν απόφαση τον διαχωρισμό των αντίστοιχων οργανώσεων από την κυβέρνηση και την αντιδημοκρατική μετάλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραξικοπηματική προκύρηξη εκλογών μας οδηγεί στο να παραιτηθούμε από τις θέσεις με την άμεση επιφύλαξη μας για την παράδωση της κομματικής μας ταυτότητας. Η αποχωρηση μας αυτή σε καμια περιπτωση δε σηματοδοτεί την παραίτηση από τον αγώνα και τη συλλογικότητα.

Αντίθετα άμεσα είναι κομβικό να συναντηθούμε με τον κόσμο που στήριξε το ΟΧΙ ώστε να οργανωθεί ένα ευρήτερο μέτωπο πάλης και διεκδίκησης το οποίο θα εκφράσει το μέτωπο του ΟΧΙ στις εκλογές.

Σε αυτή τη βάση της αντιστοίχησης με την πλειοψηφία της κοινωνίας που υπερέβει την τρομοκρατία και τις απειλές , τη Νεολαία που δε βλέπει τον εαυτό της στην παρούσα πολιτική συγκηρία καλούμε και τις οργανώσεις μελών και τα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσουν ώστε να μην οδηγηθεί ο ριζοσπαστισμος του δημοψηφίσματος στην απογοητευση και την αποστράτευση.

Κρατάμε τα θετικά του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσουμε συλλογικά αυτή τη φορά να δώσουμε τις απαντήσεις στα αρνητικά ώστε να μην επαναληφθουν. Επειδή η αριστερή κυβέρνηση έγινε παρένθεση δε χρειάζεται να γίνει παρένθεση και η Αριστερα .

 

Το Συντονιστικό της ΟΜ τοπικής Πάτρας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Γούτσου Σοφία

Παπαδοπούλου Λένα

Χριστοδούλου Πάνος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.