Για να υπάρχει αυτό το ''παρκέ'' κάποιοι παγώνουν και ξενυχτούν στο Χ.Κ .Καλαβρύτων

Στην πηγή που ''ποτίζει'' όλη την επαρχία Καλαβρύτων σήμερα υπήρχε μια πραγματικά μαγική εικόνα.

Τα πάντα σε τάξη ,ευγένεια και υπομονή από τους εργαζομένους,ένας λαμπρός ήλιος και πίστες φτιαγμένες στην φαντασία του επισκέπτη. Από το parking μέχρι την ''Στύγα'' η βόλτα με τα ski ή το snowboard στα πόδια απολαυστική. Ο ρυθμός που μπορούσες να επιλέξεις από περιηγητικός έως αγωνιστικός. Τα τραπεζάκια με τις άνετες καρέκλες έξω από το shalet αποδεικνύονταν αναγκαία, γιατί η θέα που αντίκριζες σε ανάγκαζε να βγάλεις ''ρίζες'' στα πόδια και να μείνεις άναυδος.

Ενώ νόμιζες ότι '''τα είδες όλα'''', είχες ξεχάσει μια άλλη εμπειρία ,αυτή των snowmobile. Πολλά ''άλογα'' προσιτά στον καθένα ήταν έτοιμα να σε σεργιανίσουν σε ένα ανεξερεύνητο κομμάτι του βουνού. Απίστευτη και ασφαλής βόλτα σε οδηγούσε στην απόλυτη ησυχία,τέτοια που μόνο στο βυθό και στο Χελμό βρίσκεις.

Η συνομιλία με τον Διευθυντή του χιονοδρομικού κ. Λεωνίδα Σπυρόπουλο μας υποχρέωσε να δούμε με σεβασμό τους ανθρώπους που μαζί με την φύση είναι οι δημιουργοί του ''λευκού σκηνικού''

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε σε θερμοκρασίες που θυμίζουν νεαρό ή και μεσήλικα ακόμα,δηλαδή 20 έως 45, υπό το μηδέν και από τις τρεις τα ξημερώματα εργάζονται για να παραδώσουν με το πρώτο φως του ήλιου την ''πατημένη πούδρα'' στους επισκέπτες.

Καλό κουράγιο και προσοχή στους χειριστές των la track που ''κρέμονται'' τα βράδια σε 45 μοίρες .

 

Θ. Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.