Πριν να είναι αργά ας αναζητηθεί λύση για τα αδέσποτα σκυλιά στα Καλάβρυτα

Από τη μια η οικονομική κρίση από την άλλη πλευρά η έλλειψη παιδείας στη χώρα μας και η αντιμετώπιση των κατοικίδιων ως πραγμάτων ή παιχνιδιών έχει οδηγήσει σε εκτόξευση τα περιστατικά εγκατάλειψης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους.
Μια από τις αιτίες είναι η απόκτηση κατοικίδιου ζώου ως δώρου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να μην έχει συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται η φροντίδα του.
Συχνά οικογένειες που απέκτησαν ένα ζώο ως δώρο, στη συνέχεια το βαρέθηκαν και το εγκατέλειψαν.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία εγκατάλειψη μεγάλου αριθμού κατοικίδιων παρατηρείται και στα εισαγόμενα ζώα ράτσας από Pet shop, εισαγωγείς και το κύκλωμα των παράνομων εκτροφέων, οι οποίοι παρατούν στο δρόμο τα απούλητα κουτάβια όταν αυτά πλέον μεγαλώσουν.
Ως αποτέλεσμα τα εγκαταλελειμμένα κατοικίδια προστίθενται στις ορδές των αδέσποτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας με τις εκτιμήσεις να υπολογίζουν τον αριθμό τους σε πάνω από ένα εκατομμύριο τετράποδα. 

Η περιοχή της πόλης των Καλαβρύτων προσφέρεται για τέτοιου είδους ενέργειες από πρώην ιδιοκτήτες ζώων, μιας και μπορούν κάποιοι ασυνείδητοι επισκέπτες να εγκαταλείψουν ,κατά την γνώμη τους,σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα κατοικιδιά τους.

Αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγή να υπάρχουν δεκάδες σκυλιά κάθε ηλικίας στα Καλάβρυτα και να περιφέρονται σε κάθε σημείο.Στην πλατεία στις ημιτελείς οικοδομές ,στους δρόμους, στα σχολεία. Αν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες τώρα,η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί. 

Είχαμε θίξει το πρόβλημα σε προηγούμενο άρθρο μας από 22/7/2014 ( διαβάστε εδώ ).Επειδή γινόμαστε αποδέκτες πολλών παραπόνων επαναφέρουμε το θέμα για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση επειγόντως.Ο πολλαπλασιασμός των αδέσποτων σκυλιών γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και εκτός από τις ασθένειες που αναπτύσονται στα μη εμβολιασμένα ζώα υπάρχουν και φαινόμενα επιθετικότητας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων πρέπει να αναζητήσει συμμάχους ενδεχομένως σε γειτονικούς Δήμους που διαθέτουν σχετική οργάνωση ,από φιλοζωικές οργανώσεις  κ.λ.π

ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης,οι  Δ/νσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών,οι  Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι Δήμοι 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.