Ν. Νικολόπουλος: Στον προϋπολογισμό του 2016 οι άμεσοι φόροι ενισχύονται ιδιαίτερα

Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, που έδωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για τον προϋπολογισμό του 2016 που σήμερα ξεκινά η συζήτηση του στην Βουλή, μεταξύ άλλων είπε: «Στον προϋπολογισμό του 2016 αποτυπώνονται έντονα τα σημάδια των μέτρων, που επιβάλλονται από τους δανειστές στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου, αλλά και οι ελπίδες της κυβέρνησης, που όλοι περιμένουμε να δούμε εάν θα επαληθευτούν ή θα διαψευστούν.

Θλίβομαι να διαβάζω ότι το Κράτος θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες όποτε μπορεί.

Θλίβομαι επίσης να διαβάζω ότι οι δαπάνες του κράτους μειώνονται μόνο κατά 260 εκ. ευρώ, ενώ οι φόροι αυξάνονται κατά 2 δισ., ενώ ακόμα χειρότερα, ότι οι έμμεσοι φόροι, που είναι και οι πιο άδικοι, είναι αυτοί που ιδιαίτερα ενισχύονται»

«Θα αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο «τσουνάμι» που έρχεται;»

Και συνέχισε : «Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι απολύτως κρίσιμες για την κυβέρνηση. Θα αντέξει η κυβέρνηση το πολύ μεγάλο «τσουνάμι» που έρχεται; Ατό είναι το ερώτημα όλων…. Πάντως, θεωρώ ότι οι ελπίδες για «μπετονάρισμα», λόγω της ισχνής πλειοψηφίας, δεν πρέπει να είναι υπέρμετρες.

Εντός του Δεκεμβρίου οι δανειστές ζητούν να ψηφιστούν το μεσοπρόθεσμο και το νέο πακέτο προαπαιτούμενων για να ολοκληρωθεί μάλιστα και η πρώτη αξιολόγηση ζητούν να έχει ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να έχει γίνει νόμος του κράτους η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να έχει διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και να έχουν βεβαιωθεί οι δανειστές πως η Ελλάδα μπορεί να παρατάξει τα πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Με δύο λόγια οι δανειστές ζητούν να «βάλει τα δύο πόδια της κυβέρνησης σε ένα παπούτσι». Με άλλα λόγια ο λαός να περπατήσει «ξυπόλητος στ’ αγκάθια» μέχρι να του… φορέσουν το ένα παπούτσι»!

Και κατέληξε: «Όμως δεν είναι μυστικό οι πάντες γνωρίζουν ότι στις τάξεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης υπάρχουν βουλευτές με αρχές που θα προβάλλουν…. αντιστάσεις για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την φορολόγηση των αγροτών κ.λπ. Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας κοινοβουλευτικής συντριβή. Στου «ασφαλιστικού την ολόμαυρη ράχη» που ενδεχομένως οδηγήσει σε απροσδιόριστες εξελίξεις».


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.