Ν. Νικολόπουλος: Να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τις καταγγελίες Φαλσιανί

Να συσταθεί εξεταστική επιτροπή ζητά ο Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερβέ Φαλσιανί, αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα με αφορμή τις δηλώσεις του Ερβέ Φαλσιανί στα Ελληνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες «ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας έχει έρθει στο φως μόνο το 1% του φαινομένου της φοροδιαφυγής, μέχρι σήμερα κανείς δεν με ενόχλησε από την Ελλάδα για να προσφέρω περισσότερες πληροφορίες, κάτι που οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ισπανίας έχουν κάνει», ο κ. Νικολόπουλος τονίζει τα εξής:

«Επικύρωση των ισχυρισμών του Φαλσιανί, για το πόσα λίγα γνωρίζουν πραγματικά οι ελληνικές Αρχές για τη λίστα Λαγκάρντ, αποτελεί η έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, η οποία απέδειξε ότι υπάρχουν δεκάδες ακόμη ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην λίστα, που ήρθε στη χώρα! Να σημειωθεί, ότι ο Ερβέ Φαλσιανί ήδη συνεργάζεται με τους «Podemos» για τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου της φοροδιαφυγής και της φυγάδευσης ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Della Sera», ο Φαλσιανί στο βιβλίο του κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, ως έναν από τους ανθρώπους, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι «πιέσεων, «εκβιασμών» και «δούναι και λαβείν» γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Ερβέ Φαλσιανί, είναι ότι το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου, περιέχεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φέρεται να διατηρούσε καταθέσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στην Ελβετική τράπεζα.

Το γεγονός αυτό φέρεται να γνώριζε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και κατά τον κ. Φαλσιανί ενδέχεται να το χρησιμοποίησε ως μέσο πίεσης στον Γιώργο Παπανδρέου, στις διαπραγματεύσεις του 2011 μεταξύ τρόικας και Ελλάδας για το πρόγραμμα διάσωσης».

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος ερωτά το Υπουργείο Οικονομικών εάν θα καλέσει για περαιτέρω συνεργασία τον κ. Φαλσιανί, ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο και εάν θα ερευνηθεί ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην ολιγωρία χειρισμού της λίστας Λαγκάρντ.

Τέλος ρωτά

"Αν όντως ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φαλσιανί, σχετικά με την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού, θα εξετάσει η νέα κυβέρνηση την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην πρωθυπουργό;"

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.