Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελαν να σπρώξουμε τα ΑμεΑ στον Καιάδα...

«Η πρώτη και τελευταία επαφή μου με τον Τόμσεν και την Τρόικα, με οδήγησε σε παραίτησή μου από την Κυβέρνηση, επειδή κατάλαβα ότι για χάρη του μνημονίου και των δανειστών να βάλω την υπογραφή μου σε μεγάλες απώλειες για τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Γραμματέας της ΚΟ ΑΝΕΛ Νικολόπουλος σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με θέμα: «Η πολιτική για την αναπηρία και η αναπηρία για την πολιτική».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως «τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους, βιώνουν πολύ σκληρότερα την ανθρωπιστική κρίση που έφερε η σκληρή λιτότητα», σημειώνοντας ότι αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδας που ορίζει πως η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει ισότιμες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Η σημερινή κυβέρνηση αρνείται τους εκβιασμούς των ευρω-βαρώνων. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που ζητούν να σπρώξουμε τα ΑμεΑ στον… Καιάδα. Είναι απίστευτο και συνάμα συγκλονιστικό ότι στις μέρες μας, από τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται σε ηλικία εκπαίδευσης, μόνο τα 15.500 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και ειδικές τάξεις. Και επιπλέον, η πλειονότητα των ειδικών σχολείων έχει φοβερές ελλείψεις σε υποδομές. Τα περισσότερα λειτουργούν σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτήρια, χωρίς μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Δυστυχώς κατά την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, τα άτομα με αναπηρία έχουν βιώσει ακόμη περισσότερο τον αποκλεισμό τους από την εργασία, την εκπαίδευση τις κοινωνικοασφαλιστικές δομές, εξαιτίας των πρόσθετων μέτρων, που έχουν ληφθεί με τις μνημονιακές πολιτικές. Οι γονείς των ΑΜΕΑ πληρώνουν διπλάσια και τριπλάσια από κάθε άλλο γονιό για την εκπαίδευση, την αγωγή, την αποκατάσταση και την περίθαλψη των παιδιών τους.

Ίσως, οι εμπνευστές των μνημονίων και οι εντολοδόχοι τους είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την πεποίθηση ότι… πολλοί δεν θα αντέξουν λόγω της εξαθλιωτικής ανέχειας και κατά συνέπεια θα μειωθούν και οι κοινωνικές δαπάνες. Δυστυχώς, στον βωμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, καταλύθηκε κάθε έννοια κρατικής μέριμνας κα κοινωνικής πρόνοιας. Και κάθε ίχνος ανθρωπιάς! Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Από τη καταιγίδα που σαρώνει τον τόπο μας πρέπει να βγούμε όλοι μαζί!».

Να σημειωθεί τέλος, ότι σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε πως είναι θετικές οι διατάξεις που προτείνονται στο νέο σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κ.Ε.Π.Α, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Στοιχεία του νομοσχεδίου παρουσίασε στην ημερίδα ο Υπουργός κ. Δ. Στρατούλης και ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι θα καταθέσει και ο ίδιος κατά την συζήτηση στην Βουλή τις παρατηρήσεις και προτάσεις του συνόλου των Οργανώσεων - Μελών της που εκπροσωπούν σοβαρές και μόνιμες κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και που σκοπό έχουν να κάνουν τις διατάξεις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.