Ν. Νικολόπουλος: Δηλώσεις για τα αποθεματικά των ταμείων των Δήμων

Μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Βουλευτής Αχαΐας και Γ. Γρ. της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος για το θέμα των αποθεματικών των ταμείων των ΟΤΑ και των Περιφερειών μεταξύ άλλων είπε:

«Ο λαός, η Ορθόδοξη Εκκλησία, και η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι, καλούνται να συμπράξουν στο σχέδιο εθνικής άμυνας που έχει καταστρώσει η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι ξένοι δυνάστες δανειστές έχουν ναρκοθετήσει την πορεία μας προς την επίτευξη μιας εθνικά αξιοπρεπούς συμφωνίας.

Από τον Αύγουστο οι δανειστές έχουν κλείσει τις «κάνουλες». Με τη συνέργια των Σαμαρά – Βενιζέλου θέλουν να μας οδηγήσουν δεμένους χειροπόδαρα στα πόδια των δημίων.

Σχεδίαζαν μέσα από την έλλειψη ρευστότητας να μας αναγκάσουν «να κάτσουμε στα 4» και τελικά να πετύχουν την κυβερνητική παρένθεση.

Η κυβέρνηση αντιστέκεται και παλεύει, και μέχρι σήμερα δεν έδωσε τη χαρά στους μνημονιακούς να προκληθεί το διαθρυλούμενο από τους προηγούμενους συγκυβερνώντες πιστωτικό γεγονός…

Είναι ενθαρρυντικό ότι ο ελληνικός λαός σύσσωμος στηρίζει αυτή τη σκληρή – ηρωική εθνική προσπάθεια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επίσημα διαψεύδει ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα των δήμων –παρά μόνο τα πλεονάσματα- προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο.

Φυσικά πάντως δεν είναι δυνατό να δανείζεται το Δημόσιο με υψηλά επιτόκια και την ίδια ώρα να «λιμνάζουν» κρατικά χρήματα (πλεονάζοντα ποσά) στα ταμεία των ΟΤΑ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.