Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Από το ''δεν πληρώνω'' φτάσαμε στον διπλασιασμό των διοδίων

Η υποτιθέμενη σύγκρουση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους μεγαλοεργολάβους καλά κρατεί. Από την εποχή των κινημάτων δεν πληρώνω όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση περάσαμε στον διπλασιασμό των διοδίων.

Σε μια περίοδο παρατεταμένης και σκληρής λιτότητας, έρχεται η πρόταση για την λειτουργία δύο επιπλέον σταθμών διοδίων για να επιβαρύνει περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Για έναν αυτοκινητόδρομο που ενώ πληρώνουμε διόδια εδώ και χρόνια, ακόμα παραμένει εργοτάξιο με τις κορύνες να καθιστούν το ταξίδι κάθε Πατρινού έναν σύγχρονο Γολγοθά, ο κύριος Σπίρτζης θεώρησε πως η λύση στις καθυστερήσεις είναι μια επιπλέον επίθεση στις τσέπες μας. Η ανήκουστη αυτή πρόταση συμπληρώνει την απόφαση του δημοσίου για επιπλέον αποζημιώσεις αλλά και «πριμ επιτάχυνσης στον κατασκευαστή».

Ως Νομαρχιακή επιτροπή Αχαΐας συμφωνούμε με την πρόταση του αντιπεριφερειάρχη κυρίου Γρηγόρη Αλεξόπουλου για καταβολή των αποζημιώσεων χωρίς την λειτουργία επιπλέον σταθμών διοδίων, τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, ο υπουργός οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια στο τι προτίθεται να κάνει το κόστος των τελών διοδίων για τα οχήματα εμπορικών μεταφορών προκειμένου να μην ζημιώσει τις οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων της περιοχής. Τέλος, όπως αναφέρει και στην ερώτηση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κύριος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου το υπουργείο οφείλει να ξεκαθαρίσει αν «…προτίθεται να προβεί στη μείωση της τιμής του τέλους διοδίων και την εγκατάσταση αναλογικού συστήματος χρέωσης με βάση τη διανυόμενη χιλιομετρική απόσταση, με παράλληλη λήψη μέτρων για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού (συχνοί χρήστες, μετακινήσεις εντός δήμου – νομού, χρήστες με χαμηλό εισόδημα, χρήστες με ειδικά προβλήματα κ.α.)…»

Οι αριστερές ιδέες κύριε Υπουργέ δεν φαίνονται από τα κάδρα του Άρη Βελουχιώτη που έχετε στο γραφείο σας , αλλά από τις αποφάσεις που επιδρούν στην ζωή όλων των συμπολιτών μας.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αχαΐας

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.