Μήνυμα του βοηθού Δημάρχου Νίκου Μαγκαφά για την 25η Μαρτίου

Σήμερα τιμούμε τη μεγάλη επέτειο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας ενάντια στον τούρκο κατακτητή. Δυο αιώνες σχεδόν πέρασαν από τότε,  δεκάδες χρόνια που σαν σήμερα τιμούμε τη μέρα του ξεσηκωμού, που γιορτάζουμε, που προσποιούμαστε ότι έχουμε κατακτήσει εκείνο το βαθμό αυτοσυνειδησίας- προσωπικής και εθνικής- ο οποίος μας επιτρέπει να βιώσουμε το ουσιαστικό νόημα της 25ης Μαρτίου και να ενταχθούμε στα προτάγματά της.

Ο μεγάλος ακαδημαϊκός και πρόσφατα εκλιπών Κ. Δεσποτόπουλος δίνει το δικό του στίγμα για τη σημερινη επέτειο: «Η Επανάσταση του 1821, σήμερα, είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Όχι μόνο επίκαιρη αλλά και πιο δύσκολη να γίνει, να βρεθεί ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ουσιαστική εθνική ανεξαρτησία και στην υπερηφάνεια ότι είμαστε ένα έθνος που βασίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στις δικές του δυνάμεις».

Αν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε η επανάσταση του 1821 έχει μείνει ανολοκλήρωτη και ο καθένας από εμἀς καλείται να ακολουθήσει το δρόμο της προσφοράς στην πατρίδα και του εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Ίσως τότε να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση και να γίνει ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τους μεγάλους μας ήρωες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.