Μήνυμα του Ν. Μαγκαφά Βοηθού Δημάρχου για θέματα παιδείας για την 17η Νοεμβρίου

Τιμάμε σήμερα, 42 χρόνια μετά, την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, μια εξέγερση  που υπήρξε το επιστέγασμα του αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και  δημοκρατία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας.            

Μετά τη μεγάλη εξέγερση του Νοέμβρη αποκαταστάθηκε  στην Ελλάδα η κοινοβουλευτική δημοκρατία και αλλαγές, μεγάλες και μικρές, συνέβησαν στις ζωές όλων των πολιτών.

Ωστόσο η επέτειος αυτή δεν μοιάζει με τις άλλες. Αρνείται να παραδοθεί στη λήθη, να ξεθωριάσει σε μια αχνή ανάμνηση, να εκπέσει  σε απλό απολίθωμα σε μια μουσειακή προθήκη. Κι αυτό γιατί τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για δημοκρατία, αξιοπρέπεια και κοινωνικά δικαιώματα  διατηρούν την επικαιρότητά τους, συνέχουν την πανανθρώπινη κοινότητα και μας καλούν  να αντισταθούμε σε ό,τι  προσβάλει τη δημοκρατία και περιορίζει την ελευθερία μας.

Σε έναν κόσμο  που σπαράσσεται από την Ανατολή έως τη Δύση, τη στιγμή που αθώοι  και ανύποπτοι άνθρωποι  χάνουν τη ζωή τους στην Πόλη του Φωτός , την ώρα που μικρά παιδιά ξεβράζονται στις ακτές του Αιγαίου, ας είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου  η ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε τα προτάγματά μας  και ο οδοδείκτης που θα οδηγεί τα βήματά μας  σε δρόμους αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.