Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάτι Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής...

Με ένα μακροσκελές δελτίο τύπου (διαβάστε εδώ), ο Δήμος Καλαβρύτων προσπαθεί να πείσει (άραγε ποιόν;) για τη σημασία της επίσκεψης Ελλήνων και... Γερμανών φοιτητών της αρχιτεκτονικής από τα πανεπιστήμια της Πάτρας και της... Βέρμαχτ,  Μπίμπεραχ (Biberach) ή όπως τέλος πάντων λέγεται, οι οποίοι οραματίζονται και δημιουργούν, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου, για την ανάπλαση και ανάδειξη του Τόπου Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος!!!

Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι επελέγη η αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου του Biberach, μαζί με την αρχιτεκτονική σχολή των Πατρών, να εκπονήσουν αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία του τόπου – μνημείου εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, (του “Λόφου του Καππή”), από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, την 13-12-1943, με σκοπό την αυταπόδεικτη και βαρύνουσα, συμβολική και ουσιαστική, σημασία. Επίσης αναφέρει ότι ένας από τους λόγους της επιλογής της συγκεκριμένης γερμανικής σχολής, είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια, ο Ελληνικός και ο Γερμανικός λαός, είμαστε εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βαδίζουμε σ’ ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, συνδιαμορφώνοντας τους θεσμούς και τους στόχους της Ένωσής μας.

Ωραίο το παραμυθάκι αλλά δε νομίζω ότι πείθει κανέναν. 

Και επειδή η ουσία του συγκεκριμένου δελτίου τύπου βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο που αναφέρει ότι, το κόστος του παραπάνω προγράμματος, καλύπτεται από την ΕλληνοΓερμανική Συνέλευση και το ΓερμανοΕλληνικό Ταμείο για το Μέλλον, να αναφέρουμε έτσι για την ιστορία, ότι ήδη μέσω ανοιχτής επιστολής προς τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού (διαβάστε εδώ), το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα καλεί τους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Πρόεδρους και Μέλη των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας, και ιδίως των μαρτυρικών δήμων, να απέχουν από την Ελληνογερμανική Συνέλευση θέτοντας φραγμό στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας. Επίσης τους καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα αλλά και το διαρκώς διευρυνόμενο κίνημα υποστήριξης του αγώνα  μέσα στην ίδια τη Γερμανία, ειλικρινή έκφραση των πραγματικών δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Διεκδικώντας δηλαδή την Δικαίωση της Θυσίας το Ελληνικού Λαού, που πρόσφερε τα μέγιστα στον αγώνα για την συντριβή του ναζισμού και του φασισμού.

Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των μαρτυρικών δήμων, έχουν αποκαλύψει και καταγγείλει με στοιχεία τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης, όπως αυτά που επιχειρούνται να γίνουν στα Καλάβρυτα, και πρέπει πάσει θυσία να αποτραπούν! 

Ο Δήμος Καλαβρύτων θα απέχει από την Ελληνογερμανική Συνέλευση ή θα εξυπηρετήσει τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης σε βάρος της χώρας μας ανοίγοντας τέτοιου είδους "κερκόπορτες" για την επάνοδο της... "Βέρμαχτ" στα Καλάβρυτα;

 

 

Β. Αποστολόπουλος

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.