Μεταφορά Ιερών λειψάνων απο την Ι.Μ. του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων

Υποδοχή της αφθάρτου χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, έμπροσθεν της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής, στην οδό Ιωνος Δραγούμη. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της παλαιφάτου Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος. Επίσης, ο ίδιος προσκόμισε και λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου. Το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους παρέλαβε ο Ποιμενάρχης , ενώ του Αγίου Βασιλείου ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής, αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Παλιούρας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος τοποθέτησε τις λειψανοθήκες των Αγίων σε ειδικό προσκυνητάρι, όπου και η Ιερά εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσσης.

theologos_lipsano_agiou_xaralampous.jpg

Στη συνέχεια ετελέσθη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας ο Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος απευθυνόμενος προς τους πιστούς ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι: «Η χάρις του Θεού διατηρεί άφθαρτα τα ιερά λείψανα των Αγίων μας, δια της οποίας χάριτος ευλογούνται οι πιστοί». Και πρόσθεσε: «Τα Ιερά λείψανα είναι το πνευματικό οπλοστάσιο της Εκκλησίας μας και με αυτά καταπολεμούνται οι δυνάμεις του κακού. Το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται επί αιώνες στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Βλέποντας, λοιπόν, το άφθαρτο λείψανο αντλούμε δύναμη». Ο κ. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο του Μεγάλου Σπηλαίου κ. Ιερώνυμο για το μεγάλο ταξείδι από τα Καλάβρυτα στα Σέρρας, για να μας προσκομίσει τα λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους και Βασιλείου και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, που έδωσε την άδεια να εξέλθουν της μητροπολιτικής του περιφέρειας τα δύο ιερά λείψανα.

Ο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο Καθηγούμενος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Θεολόγο για την υποδοχή και ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας να είναι υγιής για να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του. Ακολούθησε αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου και αμέσως μετά ετελέσθη Ιερό Ευχέλαιο. Χθες, Πέμπτη, μετά τον Ορθρο ετελέσθη πανηγυρική  Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια εψάλλη Παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους. Στις 7:30 μ.μ., χθες, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος. Περί ώρα 10:30~ μ.μ. ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία. Το σημερινό πρόγραμμα στην εορτάζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής έχει ως εξής: 7:30 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός – Κτητορικό μνημόσυνο. 9:00 μ.μ. Ακολουθία του μικρού αποδείπνου – Χαιρετισμοί εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Οι Ακολουθίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, με τέλεση (7:00 π.μ.). Όρθρου και Θείας Λειτουργίας, Παράκληση και στη συνέχεια αναχώρηση των δύο Ιερών λειψάνων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.