ΜΕΤΑ ΑΧΑΪΑΣ - Για την επαναλειτουργία ΕΡΤ και ΕΡΑ Πάτρας

Εργαζόμενοι/νες,

Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Πάτρας μετά το «μαύρο» που έπεσε πριν 2 χρόνια από την κυβέρνηση Σαμαρά. Πρόκειται για νίκη των εργαζομένων και όλου του λάου. Εντάσσεται στην υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων στο πλαίσιο του «ξηλώματος» των μνημονιακών πολιτικών. Αποτελεί δικαίωση και νίκη για όλους όσοι αγωνίστηκαν προκειμένου να μη χαθεί η δημόσια ενημέρωση.

Η αυριανή γιορτή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στην ΕΡΑ Πάτρας δίνει το στίγμα μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανοιχτής στην κοινωνία. Η επανέναρξή της συνιστά μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων και του πολιτισμού.

Το ΜΕΤΑ Ν. Αχαίας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν τη μάχη, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν το δημοκρατικό δικαίωμα στην αμερόληπτη ενημέρωση και στον πολιτισμό, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η επαναφορά των απολυμένων – διαθεσίμων στο Δημόσιο, η κατάργηση του 5ευρου, τα βιβλιάρια για τους ανασφάλιστους αποτελούν μια καθαρή νίκη των εργαζομένων και ανοίγουν θετικούς δρόμους για την πλήρη ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών.

Ο αγώνας παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται. Το εργατικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ δημιουργεί αγανάκτηση στο σύνολο της εργατικής τάξης και απαιτούμε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης και επισφαλούς εργασίας και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο πολιτικός εκβιασμός των δανειστών και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και στην ταπείνωση του λαού και της χώρας και στην αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός, με την εκλογή κυβέρνησης της Αριστεράς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τις πρακτικές των δανειστών–τοκογλύφων, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, και καλεί την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από το προεκλογικό της πρόγραμμα και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

Καλεί το εργατικό–συνδικαλιστικό κίνημα και το λαό να μην παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις, αλλά να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Το ΜΕΤΑ απαιτεί από την κυβέρνηση:

-Να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ για όλους τους εργαζόμενους και την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων,

-Να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο και να θωρακίσει τους εργαζομένους από τις αυθαίρετες και αναιτιολόγητες ατομικές και ομαδικές απολύσεις,

-Να επαναφέρει την κυριακάτικη αργία.

-Να μην προχωρήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών και να επαναφέρει σταδιακά τις απώλειες της τελευταίας πενταετίας.

-Να ενισχύσει και να προστατέψει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πραγματικά Δημόσιου Συστήματος παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόληψης για όλο το λαό.


 

Ούτε βήμα πίσω - Καμιά υποχώρηση στους εκβιασμούς!

Δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις δανειστών και τοκογλύφων!

ΜΕΤΑ, Ιούνης 2015

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.