ΜΑΝΕΣΙ: Όνειρο χρόνων η ανακατασκευή της Κάτω Βρύσης

Το χωριό μας στολίστηκε με ένα ακόμη έργο. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της Κάτω Βρύσης, με το αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Η σύνθεση του καινούργιου στοιχείου (πέτρας & κάγκελα) με την αρχική μορφή της βρύσης έγινε με σεβασμό και προσοχή έτσι ώστε να διαμορφωθεί η τελική της μορφή και το σωστό ταίριασμα παλιού με καινούργιου.

Το έργο έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου του Ιωάννη Κουτρουμάνη, προέδρου της τοπικής κοινότητας Μάνεσι- Μπούμπουκα και της Ανδρομάχης Μητροπούλου, συζύγου του Θεόδωρου Κουτρουμάνη, εις μνήμην των γονέων τους, Γεωργίου Κουτρουμάνη, Βασιλείου και Γκόλφως Μητροπούλου.

Η Πολιτιστική Κληρονομιά είναι δύσκολο να συντηρηθεί από τους φορείς του δημοσίου. Αν θέλουμε να την διατηρήσουμε και να την παραδώσουμε στους απογόνους μας σε αξιοπρεπή κατάσταση, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. Υπάρχει δυνατότητα να υιοθετηθούν τα μνημεία μας (εξωκλήσια, βρύσες κ.λ.π.) από οικογένειες, οι οποίες θα προχωρήσουν στην επισκευή τους και θα τα συντηρούν όπως γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ας γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα μνημεία μας και να δώσουμε στο χωριό μας τη θέση που του αξίζει. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι μένουν αθάνατοι και τους θυμούνται οι νεώτεροι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
18 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.