Μάνεσι:Ένα στολίδι στην πλατεία του χωριού μας!

Σιγά-σιγά η πολύπαθη κεντρική πλατεία του χωριού μας, η οποία είχε μείνει  ατελής και εγκαταλελειμμένη πάνω από δέκα χρόνια, παίρνει τη μορφή που της αξίζει. O Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου έκανε παρέμβαση στην πλατεία, την αναμόρφωσε δηλαδή με έργα, για να τη χαίρονται όλοι οι φίλοι και οι συγχωριανοί μας. Η πλατεία βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του χωριού. Η θέση της είναι εκπληκτική με μοναδική θέα. Η φύση ολόγυρά της μαγευτική. Πλαισιώνεται από πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και προσφέρει ένα ειδυλλιακό καταφύγιο, για στιγμές ξεκούρασης σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης, τα τελευταία χρόνια στην κεντρική πλατεία πραγματοποιούνται οι καλοκαιρινές, πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους συγχωριανούς μας να συναντηθούν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί.

 

      Οι πρώτες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της πλατείας μας ήταν η φύτευση δέντρων, η τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων και η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού ρολογιού με ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία, που έδωσαν διαφορετικό τόνο στο χώρο της. Ιδιαίτερο στολίδι της πλατείας μας είναι η πανέμορφη παραδοσιακή πέτρινη βρύση, με χειροποίητο πέτρινο κούτουλα, που κατασκευάστηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του καινούργιου Δ.Σ., το οποίο εκλέχθηκε στις 21/05/2014 και που απαρτίζεται κυρίως από νέα μέλη σε ηλικία, με όρεξη και μεράκι για δουλειά.

       Σαν Σύλλογος έχουμε σκεφτεί κι άλλα πράγματα για την πλατεία μας, όπως την τοποθέτηση κολώνων φωτισμού και πέργκολας, καθώς και τη συντήρηση των πέτρινων πλακών, έτσι ώστε να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από μια σύγχρονη πλατεία και σαν χωριανοί να είμαστε υπερήφανοι. Πιστεύουμε ότι με την κοινή προσπάθεια όλων μας θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

       Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας που μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά  στις δράσεις του Συλλόγου μας, που έχουν να κάνουν τόσο με τη διατήρηση των παραδόσεων του τόπου μας, όσο και με τη ψυχαγωγία και την παραγωγή πολιτισμού. Σας  υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακούραστοι και με συνέπεια το έργο μας, με γνώμονα πάντα το καλό και το συμφέρον του χωριού μας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.