ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Πρακτικό Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της 25/06/2016

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 25/06/2016 και ώρα 22:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα εξής θέματα:

 1. την έναρξη της καταμέτρησης κατανάλωσης του νερού κάθε μήνα

 2. την απορριπτική απάντηση της Περιφέρειας για τον καθαρισμό των ποταμών

 3. την ενημέρωση των κατοίκων για τον ορθολογιστικό τρόπο μαζέματος ρίγανης και τσαγιού από τα βουνά μας, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλοί συγχωριανοί μας μαζεύουν αφενός μεν υπερβολικές ποσότητες, αφετέρου δε ξεριζώνουν τα φυτά, με τελικό αποτέλεσμα στα βουνά μας να παρατηρείται σιγά-σιγά ως και εξαφάνιση του τσαγιού και της ρίγανης.

Το μάζεμα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις:

 • να γίνεται για αποκλειστική οικιακή χρήση κι όχι για εμπορία

 • το κόψιμο να γίνεται τουλάχιστον 10 cm από το έδαφος

 • να αφήνονται αρκετά ανθοφόρα στελέχη

 • η συλλογή να γίνεται μόνον την περίοδο της ανθοφορίας

 • αυτονόητο θεωρείται ότι απαγορεύεται το ξερίζωμα των φυτών

 • απαραίτητη είναι η εφαρμογή όλων των διατάξεων της δασικής μας υπηρεσίας


 

Συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η πρόχειρη κατασκευή (γέφυρα) που βρίσκεται επί του ποταμού Λάδωνα (απόφαση Νο 12/2016).

Το τοπικό συμβούλιο ζητά την άμεση απομάκρυνση της πρόχειρης ιδιωτικής κατασκευής (εν ίδει γέφυρας) που βρίσκεται στη θέση «Νησί - Πλάκα» επί του Λάδωνα ποταμού. Η κατασκευή κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για το πέρασμα ανθρώπων και ζώων (σάπια ξύλα - σκουριασμένες λαμαρίνες). Παρακαλείται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαβρύτων όπως επιθεωρήσει την αυθαίρετη κατασκευή, προς άμεση απομάκρυνση αυτής.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

 1. Αρχείο Κοινότητας (Απόφαση Νο 13/2016)

Σε απάντηση και του εγγράφου του Δήμου Καλαβρύτων για τα αρχεία των κοινοτήτων, αποφασίστηκε όπως συσταθεί σε συνεργασία με τον σύλλογο Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας» εθελοντική ομάδα από φοιτητές - μαθητές για την αρχειοθέτηση του εναπομείναντος αρχείου της κοινότητας. Όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία, το υλικό θα μεταφερθεί στα αρχεία του Δήμου Καλαβρύτων.

 1. Αγροτικός δρόμος Λάδωνα - Κλήμα Παυσανία (Απόφαση Νο 14/2016)

Ο δρόμος εξακολουθεί να παραμένει χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης από τους αγρότες μας για καλλιέργεια των χωραφιών, λόγω διαφωνιών δύο ιδιοκτητών:

α. υπάρχει αυθαίρετη περίφραξη, και παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διοικητική αποβολή, το εμπόδιο παραμένει (θέση Νησί).

β. άρνηση δεύτερου ιδιοκτήτη για το πέρασμα του δρόμου κατά μήκος του ποταμού «Μπακίνα», μήκους περίπου 100 μέτρων στη θέση «Γέφυρα Γιωργολιά».

Το Τοπικό Συμβούλιο ζητά την ουσιαστική παρέμβαση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλη Καρρά για την αποτελεσματική λύση του προβλήματος, για να μην χαθεί μία ακόμα καλλιεργητική χρονιά.

Η τοπική κοινότητα δεσμεύεται από την πλευρά της πως θα τοποθετήσει σύρμα κατά μήκος των χωραφιών για την αποτελεσματικότερη προστασία των καλλιεργειών.

 

Ο Πρόεδρος                                                Τα μέλη

Κοντογιάννης Σοφοκλής                           Ροδάκης Ιωάννης

                                                                     Σβίγγος Αθανάσιος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.