Λυκούρια : Διαχείριση υδάτων και Α.Με.Α στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου

Προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κοντογιάννη Δημήτριο και τον Αντιδήμαρχο Κλειτορίας, κ. Καρρά Βασίλειο αποστέλλονται οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο τοπικό συμβούλιο Λυκούριας όπως ορίζεται από τον νόμο.

 

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (19/03/2016)

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 19 Μαρτίου 2016, ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ροδάκη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα παρακάτω θέματα:

  1. Την απαντητική επιστολή του κ. Παύλου Σαϊτολιά προέδρου του «Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων» για τις παγολεκάνες. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σαϊτολιά για τις παρατηρήσεις του αναφορικά με την συντήρηση του γάλακτος.

  2. Την άφιξη στο χωριό μας του ψηφιακού σήματος, δίνοντας τη δυνατότητα για την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής τηλεόρασης. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην γειτονιά Καϊτσα, για τα οποία προσδοκούμε άμεση λύση από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Καρρά Βασίλειο.

  3. Την τοποθέτηση κουπαστής στο πλακόστρωτο των παλιών καφενείων, για τη διευκόλυνση των ηλικιωμένων και Α.Με.Α.

Συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης:

Α. Εκκλησιασμός των ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα την Κυριακή

Το Τοπικό Συμβούλιο θα έρθει σε συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για την εύκολη μετάβασή τους στην εκκλησία.

Β. Ίδρυση Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), αγροτική συνεταιριστική οργάνωση για τη διαχείρηση των υδάτων άρδευσης των αγροτεμαχίων του κάμπου (Κατσάνα και Λάδωνα).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. Αίτηση Ανδρίκου Καλής για παροχή νερού στο παλιό της σπίτι

Το αίτημά της έγινε αποδεκτό, αφού πρώτα προσκομίσει παράβολο σύνδεσης από τη Δ.Ε. Κλειτορίας.

  1. Αίτηση – διαμαρτυρία κατοίκων για την κατάληψη του δρόμου Κλήμα Παυσανία – Πηγές Λάδωνα από ιδιοκτήτη διπλανού χωραφιού (κα Αθανασία Μπράβου), καθιστώντας αδύνατη την χρήση του αγροτικού δρόμου με συνέπεια τα χωράφια (500 στρέμματα) να μην έχουν πρόσβαση για καλλιέργεια. (Απόφαση Νο 5/2016)

Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων προχωρήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος, για να μην χαθεί και η φετινή καλλιεργητική χρονιά.

  1. Καθαρισμός ρεμάτων – δάσους Σαϊτά (Απόφαση Νο 6/2016)

Παρακαλούνται οι συγχωριανοί μας να μην πετάνε σκουπίδια: στα ρέματα, κατά μήκος των επαρχιακών οδών προς Κλειτορία και Φενεό, κι εντός του ελατοδάσους Σαϊτά.

Για ογκώδη αντικείμενα να επικοινωνούν με το Τοπικό Συμβούλιο για την θέση τοποθέτησης και την περαιτέρω προώθηση στο απορριματοφόρο του Δήμου

Τον καθαρισμό των ρεμάτων (Τσαφά, Σπαρτιάς, Λιακουρίκι) και του ελατοδάσους Σαϊτά (από στροφή Ρούπα – Κιάφα Ριγάνι) ανέλαβαν με πρωτοβουλία τους οι κ. Νίκος Θ. Κολλιόπουλος και Θαν. Γ. Ντακόλιας, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά.

  1. Απεντόμωση σταύλων (Απόφαση Νο 7/2016)

Λόγω του ήπιου φετινού χειμώνα, το πρόβλημα των ψίλων αναμένεται να είναι πολύ έντονο. Καλούνται οι ιδιοκτήτες των σταύλων όπως προβούν:

α. στην απομάκρυνση της κοπριάς από το χωριό

β. στην ασβέστωση

γ. στο ράντισμα με ειδικά εγκεκριμένα εντομοκτόνα.

Συνίσταται όταν ραντίζονται οι σταύλοι να μην γίνεται χρήση των χώρων για δύο μέρες (τοξικότητα των εντομοκτόνων για τα ζώα και μόλυνση του γάλακτος). Η απεντόμωση είναι εξίσου απαραίτητη για σκύλους και γάτες.

 

Ο Πρόεδρος                                               Τα μέλη

Κοντογιάννης Σοφοκλής            Ροδάκης Ιωάννης Σβίγγος Αθανάσιος


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.