ΛΥΚΟΥΡΙΑ : Η ανάπτυξη δεν έρχεται με πεζόδρομους, προστατέψτε την πρωτογενή παραγωγή

Έγγραφο με  Θέμα: Απόρριψη καθαρισμού ποταμών Λυκούριας απέστειλε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λυκούριας προς την περιφέρεια Δυτ Ελλάδας σχετικά με την εγκατάλειψη του κάμπου της Λυκούριας ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μοχλός ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής στην περιοχή.
Κύριε Περιφερειάρχη, σας ευχαριστούμε θερμά για την απαντητική επιστολή της τεχνικής υπηρεσίας σας, επιστολή που αναφέρεται στον καθαρισμό των ποταμών της τοπικής κοινότητας Λυκούριας και είναι απορριπτική σε αίτημα που σας είχε υποβάλλει η τοπική κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε Κλειτορίας Δ. Καλαβρύτων στις 21/12/15.
Το κλιμάκιο της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτοψία στους ποταμούς Λάδωνα-Βίγγου – Κατσάνα, αλλά ήταν από την αρχή έως το τέλος της περιοδείας αρνητικό σε οιαδήποτε λύση του προβλήματος (μερική ή ολική). Οι φράσεις που έλεγαν συνέχεια ήταν: «εδώ είναι δουλειά του Δήμου», «εκεί είναι δουλειά του δασαρχείου», και παρά λίγο να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι
ήμασταν σε άλλη χώρα.
Το Τοπικό Συμβούλιο ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας, έχοντας την ελπίδα ότι η πρωτογενής παραγωγή ήταν στις άμεσες προτεραιότητές σας. Από την απάντηση της επιστολής της τεχνικής υπηρεσίας, όμως, φαίνεται ότι κατανοεί μεν τα χρόνια προβλήματα με τις πλημμύρες από τα ποτάμια και τα συνακόλουθα χέρσα χωράφια (4-5 χιλιάδες στρέμματα), αποφεύγει δε να δώσειλύση.
Με την αδράνεια όμως αυτή, στερεί από τους αγροτοκτηνοτρόφους μας την δυνατότητα καλλιέργειας των χωραφιών τους για την παραγωγή σιτηρών και ζωοτροφών ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής τωνπροϊόντων τους. Κατανοούμε τους προβληματισμούς της υπηρεσίας σας, αλλά πέραν των εξωραϊστικών έργων (πεζόδρομοι - καφέ), η οικονομική ανάκαμψη δεν θα
υπάρξει εάν και το μικρότερο χωριό δεν αυξήσει την πρωτογενή παραγωγήτου.
Τοπική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων
Ευχαριστούμε για την επισήμανση των νόμων για τους ορεινούς -μειονεκτικούς Δήμους και την προστασία του οικοσυστήματος των ποταμών (τοΤοπικό Συμβούλιο έχει εκφράσει γραπτώς τις απόψεις του για τοπεριβάλλον προτού απορριφτεί το αίτημά μας).
Ο κάμπος της Λυκούριας Καλαβρύτων Αχαΐας είναι εδώ και δεκαετίες σε πλήρη εγκατάλειψη από την Περιφέρεια, χωρίς αναδασμό, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα και οι κάτοικοι της Λυκούριας αγοράζουν: το σιτάρι, τοκαλαμπόκι, το τριφύλλι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αυτόνομη παραγωγή.
Όλοι μας θα κριθούμε γι αυτό.
Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.