Λύκειο Καλαβρύτων - Πρώτο από 313 σχολεία άνοιξε την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

 Τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή 1878 μαθητών  πραγματοποίησαν  και φέτος  η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα,παρουσία του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

 Η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος Χριστίνα Παπαδοπούλου κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Το 2011  είχε αμφισβητηθεί η έναρξη από το Γραφείο Εθιμοτυπίας του Δήμου Αθηναίων, με την επίκληση του ότι δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στον επίσημο κανονισμό εορτασμού.

Η Παγκαλαβρυτινή Ενωση πρωτοστατώντας ,τότε, με σειρά από διαβήματα κατάφερε τόσο να συνεχιστεί η καθιερωμένη από πολλών δεκαετιών έναρξη της παρέλασης από τα Καλαβρυτινόπουλα αλλά και να ενταχθεί επίσημα στο πρόγραμμα Εθιμοτυπίας τοσο του Δήμου αθηναίων όσο και της Περιφέρειας Αττικής η σχετική διάταξη για τον καθιερωμένο εορτασμό της Μεγάλης γιορτής του Γένους της 25ης Μαρτίου 1821.

Ευχαριστούμε τα παιδιά ..και του χρόνου !!

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.