Τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή 1878 μαθητών πραγματοποίησαν και φέτος η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα,παρουσία του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.
Η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος Χριστίνα Παπαδοπούλου κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821.
Το 2011 είχε αμφισβητηθεί η έναρξη από το Γραφείο Εθιμοτυπίας του Δήμου Αθηναίων, με την επίκληση του ότι δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στον επίσημο κανονισμό εορτασμού.
Η Παγκαλαβρυτινή Ενωση πρωτοστατώντας ,τότε, με σειρά από διαβήματα κατάφερε τόσο να συνεχιστεί η καθιερωμένη από πολλών δεκαετιών έναρξη της παρέλασης από τα Καλαβρυτινόπουλα αλλά και να ενταχθεί επίσημα στο πρόγραμμα Εθιμοτυπίας τοσο του Δήμου αθηναίων όσο και της Περιφέρειας Αττικής η σχετική διάταξη για τον καθιερωμένο εορτασμό της Μεγάλης γιορτής του Γένους της 25ης Μαρτίου 1821.
Ευχαριστούμε τα παιδιά ..και του χρόνου !!
Copyright © 2021 Β. Αποστολόπουλος All Rights Reserved
Προσθήκη νέου σχολίου