Μπορεί η περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων να είναι τεράστια σε έκταση αλλά δεν φαίνεται να γλυτώνει απο τις συνενώσεις των Αστυνομικών υπηρεσιών.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο Αστυνομικά Τμήματα Καλαβρύτων και Κλειτορίας.Το δημοσίευμα απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει, οτι ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει λουκέτο για ένα στα τρία.Αν δεν υπάρξει και σ'αυτήν την περίπτωση αντίδραση με επιχειρήματα και όχι με ουρλιαχτά στον Δήμο Καλαβρύτων η αναλογία θα είναι ''λουκέτο'' σε ένα στα δύο
Στην τελική του ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται το σχέδιο συνενώσεων Αστυνομικών Τμημάτων που στη λογική του θυμίζει τον «Καλλικράτη» που εφαρμόστηκε σε δήμους και κοινότητες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ οι προτάσεις που βρίσκονται στα συρτάρια των επιτελών του υπουργείου Δημοσίας Τάξης προβλέπουν ότι ο τελικός αριθμός των τμημάτων μετά τις συνενώσεις θα είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο σε σχέση με τον σημερινό και θα προσεγγίζει τον αριθμό των καλλικρατικών δήμων.
Στόχος είναι η αποδέσμευση αστυνομικών που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε γραφεία και η έξοδος τους στους δρόμους.
Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» της Κατεχάκη είναι οι αναμενόμενες αντιδράσεις από αιρετούς που θα δουν τμήματα στις περιοχές τους να καταργούνται.
Copyright © 2021 Β. Αποστολόπουλος All Rights Reserved
Προσθήκη νέου σχολίου