«Λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για να προχωρήσει το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Πάτρας»

Ερώτηση αναφορικά με το δίκαιο αίτημα των υπεργολάβων και των προμηθευτών της Αναδόχου του έργου «Κατασκευή Σιδηροδρομικής Γραμμής Ψαθόπυργος – Ρίο 22», αλλά και των εργαζομένων στο έργο αυτό, κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου μαζί με άλλους δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προαναφερόμενοι υπεργολάβοι του έργου παραμένουν απλήρωτοι με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πλέον στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, αφού ήδη έχουν σφραγιστεί επιταγές τους ισόποσης περίπου αξίας με τις οφειλές της αναδόχου [1.100.000 ευρώ] και ενώ έχουν προβεί σε στάση πληρωμών προς ΕΦΚΑ, ΔΟΥ κ.λ.π, λόγω της αδυναμίας καταβολής των οφειλόμενων. Αυτονόητο είναι ότι με ευθύνη του Υπουργού δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στους εργαζόμενους και στους εξωτερικούς συνεργάτες των υπεργολάβων, δηλαδή συνολικά σε 500 και πλέον οικογένειες της πόλης της Πάτρας και ευρύτερα του νομού Αχαΐας, στα δημόσια ταμεία, αλλά και στην τοπική αγορά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας καλώντας τον Υπουργό κ. Καραμανλή να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, αναφέρουν πλην άλλων ότι η συγκεκριμένη παράλειψη:

«έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων της αναδόχου απέναντι στους υπεργολάβους, η συνολική οφειλή των οποίων ανέρχεται περίπου στο ποσό του 1.100.000 ευρώ. Η κατάσταση αυτή, η οποία έχει προκύψει από τη γνωστή σε όλους διένεξη του Υπουργείου Μεταφορών με την ανάδοχο εταιρεία, έχει οδηγήσει του υπεργολάβους, το προσωπικό τους και τους συνεργάτες τους στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Μετά τις εξελίξεις αυτές, το έργο έχει ήδη σταματήσει εδώ και 45 περίπου ημέρες».

Εν όψει του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ρωτούν τον Υπουργό «Ποιες πρωτοβουλίες έχει λάβει ήδη ή προτίθεται να λάβει προκειμένου να εγκριθεί άμεσα το 2ο ΑΠΕ του έργου και να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στους υπεργολάβους».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.