Λίγες ασπιρίνες για την Κλειτορία Καλαβρύτων είναι αρκετές ;;

Ασφάλεια και ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής που αστυνομεύει το Α.Τ.Κλειτορίας είναι ξανά στην επιφάνεια μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την μη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος αυτού ( διαβάστε ΕΔΏ )

Για μια ακόμα φορά η γνωστή Ελληνική πρακτική να αντιμετωπίζονται σοβαρά θέματα με ευκαιριακές λύσεις και χαριστικές πράξεις έκανε μάλλον την εμφάνισή της.

Κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής λίγους μήνες πριν είχαν κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες οι οποίες αναχαίτισαν προσωρινά τους σχεδιασμούς του Αρχηγείου για την συγχώνευση του Α.Τ.Κλειτορίας με αυτό των Καλαβρύτων. Τώρα η διαβεβαίωση μοιάζει πιο ισχυρή διότι βρέθηκε ''ο δικός μας άνθρωπος'' στην κατάλληλη θέση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αν ισχύσει, χωρίς να αμφισβητώ την αγνή πρόθεση συμπατριωτών μας ,θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι ;; Είναι άραγε αποτελεσματικό η κάθε περιοχή να στηρίζει την ασφάλειά της, την υγεία της, την παιδεία της, την ανάπτυξή της, στο αν τύχει να έχει τον πατριώτη της σε θέση κλειδί ;; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ! Η πραγματικότητα που βιώνει η χώρα έχει ήδη αποδείξει ότι το πρόσφατο παρελθόν ΔΕΝ πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον.

Λόγω της αχανούς περιοχής του δήμου Καλαβρύτων σίγουρα υπάρχει ανάγκη δύο αστυνομικών υπηρεσιών αλλά αυτό πρέπει να αφορά την ουσία και όχι τον τύπο. Η ύπαρξη Αστυνομικών τμημάτων με δύναμη οριακή, που μπορούν μόνο να κρατούν το τμήμα ανοικτό, δεν πρέπει να σημαίνει και πολλά για τους κατοίκους παρά μόνο για τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι μπορούν να ''πουλήσουν'' ως επιτυχία την διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Γνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι στο σύνολό τους φιλήσυχοι και τα όποια προβλήματα εντοπίζονται σε αγροτικά αδικήματα, μικρο διαπληκτισμούς και κάποια τροχαία ατυχήματα στην κακή Ε.Ο 111. Γνωρίζουμε επίσης όμως ότι οι επισκέψεις που δέχεται η περιοχή, από μικροαπατεώνες έως και ''υψηλόβαθμα στελέχη'' του κοινού ποινικού δικαίου και της τρομοκρατίας δυστυχώς είναι συχνές. Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς η Κλειτορία, γεωγραφικά, διαθέτει πολλές ''οδούς διαφυγής'', δυο προς Καλάβρυτα, τρεις τέσσερις προς Ε.Ο.111, μια για Φενεό κ.λ.π.

Έτσι στις ερημικές και απομακρυσμένες περιοχές της οι κάτοικοι είναι πάντα πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ...όπως παντού !

Σε προφανή κίνδυνο φυσικά βρίσκονται και οι Αστυνομικοί που καλούνται να υπηρετήσουν την ασφάλεια της περιοχής.

Αν ο κεντρικός σχεδιασμός δεν θέλει να δίνει ''φιλοδωρήματα'' με ρουσφετολογική λογική θα πρέπει να δρομολογηθούν κάποιες ενέργειες που περιλαμβάνουν έμψυχο υλικό και τεχνικά μέσα. Τα απαιτούμενα τεχνικά μέσα μπορούν να χρεωθούν σε κάποιο από τα γνωστά ΕΣΠΑ και ας επιστραφούν τα χρήματα σε γερμανικές εταιρίες που θα τα προμηθεύσουν ....δεν πειράζει !!!!

Η δύναμη του Α.Τ. Κλειτορίας θα πρέπει να αυξηθεί σε βαθμό ώστε να υπάρχει εποχούμενη περιπολία επιτήρησης ολόκληρο το 24ωρο στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Το αστυνομικό όχημα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με συσκευή εντοπισμού ώστε να είναι γνωστή η θέση του σε παρόντα χρόνο αλλά κυρίως να είναι εύκολη η ανεύρεσή του, από κεντρική υπηρεσία που θα ελέγχει την κίνηση, σε περίπτωση συμπλοκής.

Το πλήρωμα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με δορυφορικό τηλέφωνο ώστε η εκπομπή και η λήψη να είναι δυνατή από παντού γιατί αυτό σήμερα δεν είναι δυνατό.

Τοποθέτηση κεραιών αναμετάδοσης σήματος σε επιλεγμένα σημεία κορυφογραμμών ώστε να γίνεται ανεμπόδιστα η ασύρματη ενδοεπικοινωνία – συνεννόηση των αστυνομικών από όμορες περιοχές Αρκαδία, Ηλεία, Καλάβρυτα για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει ανάλογος σχεδιασμός.

Με αυτό τον τρόπο η θέση και τα στοιχεία του ελεγχόμενου οχήματος ή ατόμων θα είναι εκ΄των προτέρων γνωστή σε παραπλήσιες δυνάμεις και η δύναμη αστυνόμευσης η καταστολής κατά περίπτωση θα μπορεί να διπλασιάζεται ή να τριπλασιάζεται.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει η να υποκαταστήσει τους αξιωματικούς του Αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας, αλλά και εμείς που κατοικούμε στον ορεινό όγκο έχουμε τις δικαιολογημένες ανησυχίες μας.

Το κέντρο υγείας, τα σχολεία, η αστυνομία, η πυροσβεστική δεν είναι κάποια ανούσια γραφεία για να ''εξυπηρετείται '' ο κοσμάκης. Αν λειτουργούν πρέπει να λειτουργούν.!!!

ΓΙΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Παπαδόπουλος Θεόδωρος για το kalavrytanet

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.