Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο Μάνεσι Καλαβρύτων

Γεμάτη δόξα και θεϊκό μεγαλείο προβάλλεται από την Εκκλησία μας η μεγάλη και δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής .

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, κατά την οποία «το Πνεύμα το Άγιον» κατέβηκε από τους ουρανούς και ήρθε να μείνει μαζί μας. Κάθε χρόνο σκιρτούμε από χαρα, πανηγυρίζουμε την έλευση και ενοίκηση του Παρακλήτου στις καρδιές μας, καθώς μας υπόσχεται πως θα είναι μαζί μας ως πολύτιμος συνοδοιπόρος, στοργικός φίλος και μεγαλειώδης αρωγός στο πολυκύμαντο ταξίδι της ζωής μας.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε στην Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον σεβάσμιο πατέρα Γερμανό, υπό τις ψαλμωδίες του Ιερέα π. Γεωργίου Τζελέπη και των συγχωριανών μας ιεροψαλτών.

Πολλοί συγχωριανοί μας αλλά και κόσμος από τα γύρω χωριά προσήλθαν να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα της Τριαδικής Θεότητας αλλά και να θαυμάσουν το αξιοθαύμαστο γεγονός με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου που κάθε χρόνο το ανθοστόλιστο στεφάνι από την ομώνυμη εορτή πετάει ολόγυρα βλαστάρια σαν να συμβολίζουν την ελπίδα που μένει πάντα ζωντανή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πατέρας Γερμανός στον προαύλιο χώρο της μονής προσέφερε με μεγάλη χαρά στους παρευρισκομένους καφέ και γλυκίσματα, ανταλλάσσοντας όμορφες ευχές με όλους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου εύχεται από καρδιάς οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος να είναι πλουσιοπάροχες και ενεργές σε όλους μας, έτσι ώστε φωτισμένοι από το Ζωοποιό Πνεύμα της Αληθείας να μη λυγίζουμε στις δυσκολίες της ζωής αλλά ο καθένα μας να αγωνίζεται, να αμύνεται θαρραλέα και να εξέρχεται νικητής. Και του Χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπεράσουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όλοι μαζί!


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.του εκπολιτιστικού συλλόγου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.