Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Ζητά να ενταχθεί σε πρόγραμμα από την Περιφέρεια η ασφαλτόστρωσης του δρόμου ΑΝΩ ΛΟΥΣΟΙ- ΛΕΥΚΑ του δήμου Καλαβρύτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας μετέφερε το δίκαιο αίτημα των 206 κατοίκων του δήμου Καλαβρύτων για την ένταξη σε πρόγραμμα της Περιφέρειας της ασφαλτόστρωσης του δρόμου ΑΝΩ ΛΟΥΣΟΙ- ΛΕΥΚΑ του δήμου Καλαβρύτων , ένα τμήμα του οποίου κλείνει τον χειμώνα, ενώ ένα άλλο τμήμα του είναι απροσπέλαστο από τις λακκούβες και τις λάσπες. Στις παραπάνω περιοχές ζουν οικογένειες που τα παιδιά τους δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο. Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, δεν μπορούν να μεταφέρουν τις ζωοτροφές και τα προϊόντα τους. Η περιοχή παράγει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης. Πόσο οξύμωρο ακούγεται σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής να ακούγονται λόγια όπως «ανάπτυξη», «στήριξη του πρωτογενή τομέα», «ανάπτυξη της υπαίθρου» και ενώ ακούγονται όλα αυτά να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες. Και προφανώς όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ειδικά σε ορεινές περιοχές και οδηγούν σε βίαιο ξεκλήρισμα φτωχούς αγρότες, κτηνοτρόφους και στην ερήμωση της υπαίθρου. Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά που υπηρετούν τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ για το μάζεμα της γης και παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια. Τα βουνά της πατρίδας μας είναι παραδομένα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ. Εκεί ανοίγονται δρόμοι, καταστρέφονται περιοχές φυσικού κάλους και δάση, γνωμοδοτούν όλες οι υπηρεσίες με πρωτοφανή ευκολία, όπως η περιφέρεια, η επιτροπή περιβάλλοντος εγκρίνουν με συνοπτικές διαδικασίες τις μελέτες περιβαντολλογικών επιπτώσεων και με μεγαλύτερη ευκολία η αποκεντρωμένη διοίκηση της περιφέρειας που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης βάζει την τελική υπογραφή. Υ.Γ. η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και να δρομολογηθεί η ένταξη της βελτίωσης του δρόμου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.