Κυρίαρχο θέμα οι ανεμογεννήτριες στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, το θέμα που κυριάρχησε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ήταν αυτό της έκφρασης γνώμης από το δημοτικό συμβούλιο, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου στη θέση Άγιος Αθανάσιος Σκεπαστού.

Μετά από αίτημα του συμβούλου Γιώργου Τσενέ και προκειμένου να έχουν χρόνο να τοποθετηθούν όσοι ήθελαν, το θέμα συζητήθηκε τελευταίο. 

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος στην τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι το θέμα μπαίνει προς συζήτηση μετά από έγγραφο που έστειλε η Περιφέρεια και παρελήφθη από το Δήμο στις 30 Μαρτίου 2021. Το έγγραφο που υπογράφεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Περιβάλλοντος, φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρο Δημητρογιάννη, κατόπιν αιτήματος της "ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΙΡΑ" που ζητά να εγκριθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι και καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, το κοινοτικό συμβούλιο, το δημοτικό συμβούλιο και η επιτροπή ποιότητας ζωής να γνωμοδοτήσουν. Οι συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις θα έπρεπε να είχαν σταλεί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, έως 29 Απριλιου 2021. Ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση αυτή, αφού όπως προαναφέραμε η γνωμοδότηση θα έπρεπε να είχε σταλεί στο γραφείο του κ. Δημητρογιάννη έως της 29 Απριλίου 2021, ενώ το θέμα συζητιόταν στο δημοτικό συμβούλιο χτες, 20 Μαΐου 2021, είπε ότι επικοινώνησε με τον κ. Δημητρογιάννη, ο οποίος του ανέφερε ότι αυτή η ημερομηνία είναι δεικτική και όχι δεσμευτική, δεν έχει συγκροτηθεί από πλευράς Περιφέρειας η αρμόδια επιτροπή και έτσι δεν υπάρχει θέμα προθεσμιών, οπότε το θέμα μπορεί να συζητηθεί. 

Παρουσίασε επίσης επιστολή της ενδιαφερόμενης εταιρείας "ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΙΡΑ" που στάλθηκε στο Δήμο Καλαβρύτων χτες, 29 Απριλιου 2021, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, από την ίδια την εταιρεία, με την οποία αιτείται την παράταση των προθεσμιών και την αναβολή εξέτασης του θέματος.

Επίσης παρουσίασε έγγραφο, των κοινοτήτων Γουμένισσας και Δροσάτου, το οποίο μόλις χτες το παρέλαβε, σύμφωνα με το οποίο οι δύο κοινότητες διαμαρτύρονται για τη μη ενημέρωσή τους για το συγκεκριμένο θέμα, αφού αφορά και τα όρια των χωριών αυτών και ζητούν να ενημερωθούν και να εκφράσουν και την δική τους άποψη. Δεσμεύτηκε δε, ότι μετά και τον χρόνο που υπάρχει αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του περιφερειάρχη οι προθεσμίες πάνε προς τα πίσω, θα ζητηθεί και η άποψη των κοινοτήτων αυτών.

Τέλος είπε, ότι δεν μπορεί να εκφραστεί θετική γνώμη και επεσήμανε κάποιους λόγους όπως η έλλειψη χωροταξικού σχεδίου και αναλογικότητας στο Δήμο, δηλαδή για το που και πόσες ΑΠΕ μπορούν να τοποθετηθούν, την περιοχή NATURA, οι οπτικές οχλήσεις από τα ιστορικά σημεία, την τουριστικότητα της περιοχής κ.α.

Β.Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.