Και......η κουτσή Μαρία γίνεται είδηση.Καλάβρυτα φθινόπωρο 2015

Ο χειμώνας έχει χάσει τον βηματισμό του τα τελευταία χρόνια και τα Καλάβρυτα του οργανωμένου χειμερινού τουρισμού κρέμονται από μια ''καλή κουβέντα'' που θα ακουστεί για αυτά στο Πανελλήνιο.Τα τηλεοπτικά μέσα με την παρουσία τους και μόνο, χωρίς να συνοδεύονται από καταρτισμένους ανθρώπους με πνευματική υποδομή ή επαγγελματική επάρκεια, απολαμβάνουν τον σεβασμό και προσελκύουν το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής στην οποία εμφανίζονται. Κρατούν βλέπεις τα ''κλειδιά του υπουργείου της αλήθειας '' ( Όργουελ ''1984'' ) αλλά όχι μόνο. Μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για έναν τόπο εκεί που δεν υπάρχει ή να υποβαθμίσουν μια αξιόλογη πολιτιστικά, ιστορικά,γεωγραφικά κ.α' περιοχή.

Φυσικά αυτό συμβαίνει με εκπληκτική ευκολία γιατί οι ''καταναλωτές'' του τηλεοπτικού προϊόντος αρέσκονται να δημιουργούν ψευδοπρότυπα και να τα ακολουθούν ως πιστοί οπαδοί θρησκευτικής αίρεσης. Συμβαίνει γιατί ο μέσος τηλεθεατής χάφτει με εξαιρετική ευκολία το ανάλαφρο ψέμα ενώ αντίθετα καταπίνει με απίστευτη δυσκολία και ''ξινίλα'' την αλήθεια.

Πίσω από αυτές τις συνθήκες συνθλίβεται και ο σκεπτόμενος, που λόγω της επαγγελματικής του ανάγκης ή εξυπηρέτησης ,πειθαναγκάζεται και ''φορώντας'' ένα χαμόγελο χαίρεται,και δικαίως, γιατί ίσως έχει να περιμένει κάτι καλύτερο για τα δικά του οικονομικά.

Τηλεοπτικές εκπομπές που αυτονομάζονται ενημερωτικές, κάνουν την ''μεγάλη χάρη'' σε τουριστικούς προορισμούς, θερινούς ή χειμερινούς, να τους χρησιμοποιούν σαν φόντο τους και να διαφημίσουν για λίγα πολύτιμα λεπτά έναν τόπο.

Καλοδεχούμενα τα ''μέσα'' να τα φιλοξενήσουμε,να τα ευχαριστήσουμε αλλά μην πανηγυρίσουμε γιατί δεν το έχουν σε τίποτα με την παραμικρή πραγματική ή μη ευκαιρία να λειτουργήσουν και ανάποδα.

Τα Καλάβρυτα δεν εξαιρούνται από την ανάγκη της προβολής, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τα Καλάβρυτα δεν είναι το ..κουτσό άλογο που πρέπει να εξωραϊστεί, αλλά δεν παύουν να βρίσκονται μέσα στην δίνη του ανταγωνισμού και είναι υποχρεωμένα να ζήσουν την εποχή τους.

Μια εποχή με πολλές κουτσές Μαρίες που τους έχει ανατεθεί ο ρόλος της γαλούχησης ενός λαού. 

 Παπαδόπουλος Θεόδωρος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.