Κώστας Σπαρτινός: Να βγάλουμε την κοινωνία και το περιβάλλον από το περιθώριο

Στα εγκαίνια της 8ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αρχιτεκτονικού Έργου στις 17 Σεπτεμβρίου στην Αγορά Αργύρη παραβρέθηκε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, όπου και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε για την πρόσκληση, σημείωσε πως ο τίτλος της έκθεσης –«Το Περιθώριο»-, φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος συμβολικά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο πέρασε στο περιθώριο τα χρόνια της κρίσης. Την ίδια πορεία δυστυχώς ακολούθησε το περιβάλλον, ο δομημένος και ο δημόσιος χώρος.

Σήμερα όμως, πρέπει να οραματιζόμαστε και να σχεδιάζουμε ένα καλλίτερο αύριο, γιατί έτσι αντιστεκόμαστε στην άνευ όρων παράδοση στο σήμερα. Το αύριο αυτό, τόνισε ο Κώστας Σπαρτινός, δεν θα πρέπει να το υποδεχθούμε με την προχειρότητα, την υστεροβουλία και την ιδιοτέλεια που χαρακτήριζαν τις ημέρες της εύκολης, επιφανειακής και σαθρής ευημερίας αλλά να το σχεδιάσουμε σωστά και για τις επόμενες γενιές.

Χαρακτήρισε ευτυχή τη συγκυρία κατά την οποία η έκθεση και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Θαλάσσιο Μέτωπο έρχονται τη στιγμή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης της Κυβέρνησης για την απόδοσή του στην πόλη, ενώ σημείωσε πως χρειαζόμαστε «εδώ και τώρα» σχέδιο για την αξιοποίησή του.

Η στιγμή για την Πάτρα είναι σημαντική. Πρέπει να συζητήσουμε, όχι αποσπασματικά ή πρόχειρα, γιατί οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα καθορίσουν την εικόνα της πόλης μας για πάρα πολλά χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.