Κώστας Σπαρτινός: «Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα συνεχίσουμε όπως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.»

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, στάθηκε στην έλλειψη στοχευμένων πολιτικών και κυρίως στην έλλειψη σεβασμού στους πόρους του ελληνικού λαού, που χαρακτήριζε την προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας.

Έκανε λόγο για πελατειακές εντάξεις στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, γεγονός που υπερδέσμευσε ποσά τα οποία δεν είχαν εξασφαλισθεί, σημαντικό μέρος των οποίων καλείται πλέον να εξυπηρετήσει η παρούσα κυβέρνηση.

Επιπρόσθετη επιβάρυνση δημιουργεί το γεγονός πως η «επιλεκτική» αξιολόγηση έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που από τη μια υπάρχουν επενδυτικά σχέδια ολοκληρωμένα τα οποία δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ενώ αντίθετα ανολοκλήρωτα έχουν λάβει το 100% της επιδότησης ως προκαταβολή (!).

Το πιο σημαντικό όμως, όπως τόνισε ο Κώστας Σπαρτινός, είναι η σαφής επιλογή αυτού του Αναπτυξιακού Νόμου να ενισχύσει την εργασία. Τουλάχιστον 32.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν άμεσα από την υλοποίηση του νέου νόμου και την ολοκλήρωση των παλαιών και οι οποίες θα έχουν έμμεσα μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Στόχο επίσης αποτελεί η εστιασμένη περιφερειακή και κλαδική ενίσχυση, ώστε να αξιοποιηθούν τα δύο μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Το ανθρώπινο δυναμικό και οι κλιματικές συνθήκες που ευνοούν τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Η διασπορά του νέου νόμου, εξασφαλίζει επίσης την ισόρροπη ανάπτυξη, με στήριξη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος με το 45% των ενισχύσεων να καταλήγει στο 4% των επενδύσεων, που αντιστοιχεί σε 120 όλες κι όλες επιχειρήσεις.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.