Κώστας Μάρκου για τις αποσύρσεις άρθρων από το σχέδιο νόμου για την παιδεία.

Την ίδια ώρα που το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας πάσχιζε να κρατήσει όρθια τη δημόσια Παιδεία εν μέσω πανδημίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έθετε σε δημόσια διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου με πληθώρα αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, που ματαιώνουν κάθε παιδαγωγική αξία.

Η απόσυρση του άρθρου που προέβλεπε τη διεξαγωγή εξετάσεων για την μετάβαση των μαθητών από την Γ' Γυμνασίου στην Α' Λυκείου, η κατάργηση της διάταξης που θέσπιζε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και η διαφαινόμενη απόσυρση του άρθρου που προέβλεπε τη θέσπιση ανώτατου ορίου εγγραφής στα ΕΠΑΛ, σηματοδοτούν τις πρώτες νίκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ωστόσο, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας περιέχει πολλές ακόμα οπισθοδρομικές και ιδεοληπτικές διατάξεις, οι οποίες πρέπει να αποσυρθούν.

Ο αγώνας για ένα άλλο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, δηλαδή για μια Παιδεία δημόσια, χωρίς ταξικούς φραγμούς και υψηλού επιπέδου, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Συμμετέχουμε αύριο στην πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση για να αποσυρθεί το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, για να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά μας.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.