Κώστας Μάρκου - Σια Αναγνωστοπούλου: Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος, και οι επαγγελματίες της περιοχής μας

Δελτίο τύπου, αναφορικά με το δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξέδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου. Στο δελτίο τύπου, γίνεται αναφορά στην απόγνωση όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, του εμπορικού κόσμου, των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης που έχουν υποστεί τους τελευταίους 11 μήνες. Αναφέρονται στην περιοχή των Καλαβρύτων όπου δεκαεφτά [17] επιχειρήσεις έλαβαν επιδότηση 500.000 ευρώ και οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν ολοκληρωτικά, αφού τα κριτήρια που τέθηκαν ουσιαστικά τις απέκλεισαν. Τέλος, εγκαλούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να διορθώσει τα σφάλματα στο δεύτερο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, για να μπορέσουν να λάβουν πολλοί από λίγα και τελικά το λιανικό εμπόριο, οι επαγγελματίες και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μην αδικηθούν και πάλι. Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Θέμα: Αναφορικά με το δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο εμπορικός κόσμος, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας, εκτός από την απόγνωση λόγω της οικονομικής κατάρρευσης που έχουν υποστεί τους τελευταίους 11 μήνες, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι και με την κυβερνητική αλαζονεία και την πλήρη έλλειψη στοιχειώδους γνώσης της κοινωνικής πραγματικότητας, όπως αυτή εκφράστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη του οικονομικού της επιτελείου.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες οι πέντε Εμπορικοί Σύλλογοι του Ν. Αχαΐας υποχρεώθηκαν να εκδώσουν μια ανακοίνωση με την οποία κάνουν τον δικό τους απολογισμό για τα αποτελέσματα του πολυδιαφημισμένου προγράμματος επιδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιδοτήθηκαν μια [1] από τις οκτώ [8] περίπου επιχειρήσεις που κατέθεσαν αίτηση, με αποτέλεσμα πλέον των 7.000 πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ήτοι αυτών που είχαν τεράστια ανάγκη οικονομικής στήριξης, να απορριφθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για παράδειγμα, στην περιοχή των Καλαβρύτων δεκαεφτά [17] επιχειρήσεις έλαβαν επιδότηση 500.000 ευρώ και οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν ολοκληρωτικά, αφού τα κριτήρια που τέθηκαν ουσιαστικά τις απέκλεισαν.

Τα σφάλματα, αν ήταν σφάλματα και όχι πολιτικές επιλογές, είναι πλέον σαφή και εντοπισμένα και οφείλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο δεύτερο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα για να μπορέσουν να λάβουν πολλοί από λίγα και τελικά το λιανικό εμπόριο, οι επαγγελματίες και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μην αδικηθούν και πάλι.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.