ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ - ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο περιφερειάρχης Δ.Ε. οφείλει να απολογηθεί όχι στον Εισαγγελέα, αλλά στους χιλιάδες επαγγελματίες που συνειδητά αδίκησε.

Ανακοίνωση που αφορά τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας 7.000 πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημοσιοποίησαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου. Στην ανακοίνωση, αναφέρονται στην ενέργεια του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη να επισκεφθεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και να καταθέσει αίτημα πλήρους διερεύνησης των παραμέτρων και διαδικασιών του προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τη αποκαλυπτική αλλά και πρωτοφανής. Αποκαλυπτική, αναφέρει η ανακοίνωση, "γιατί μας θύμισε το ολίσθημα της γλώσσας του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της 82ης ΔΕΘ, περί του ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Φαίνεται ότι η επικοινωνία κάτω από την οποία κρύβεται η ουσία είναι η καθολική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας. Πρωτοφανής γιατί στον εισαγγελέα δεν προσφεύγει ο πολίτης, είτε έχει δημόσια θέση είτε όχι, για να του επιβεβαιώσει τη νομιμότητα των ενεργειών του εκτός, όπως εν προκειμένω, θέλει την επικοινωνία". Η ουσία όμως, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, "την οποία προσπαθούν ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του να αποκρύψουν, είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα έκδοσης της πρόσκλησης, του καθορισμού προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων αξιολόγησης, προθεσμιών, ροών και διαδικασιών για τη συγκεκριμένη πρόσκληση. Η ουσία είναι ότι ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του όρισαν αυτές τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια. Η ουσία είναι ότι ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του επέλεξαν την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων με τρόπο -τουλάχιστον- ανορθολογικό και έτσι οδηγήθηκαν στον αποκλεισμό από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο 7.000 πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ουσία, όπως καταδεικνύει το αριθμητικό αποτέλεσμα, είναι ότι ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα πρόγραμμα, οι πόροι του οποίου εξαντλήθηκαν, αν όχι χρησιμοποιήθηκαν για να εξαντληθούν, σε ελάχιστες επιχειρήσεις, υιοθετώντας κριτήρια που δεν υπηρετούσαν ένα μοντέλο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης. Την ουσία αυτή δεν μπορεί να κρύψει ο Περιφερειάρχης όσες επισκέψεις κι αν κάνει στην Εισαγγελία". Τέλος, αναφερόμενοι στον κ Φαρμάκη σημειώνουν, "Φρόνιμο θα ήταν, αντί να χάνει το χρόνο του με τη δημιουργία εντυπώσεων, να καθίσει στο γραφείο του και να επανεξετάσει τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, έτσι ώστε να αρθεί στο μέλλον η προφανής ανισοβαρής στήριξη μεταξύ πληττόμενων διαφορετικών κλάδων επιχειρήσεων και να απολογηθεί, όχι στον Εισαγγελέα, αλλά στους χιλιάδες επαγγελματίες που συνειδητά αδίκησε".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.