ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ - ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Άρση των αντιφατικών και αντιπαραγωγικών μέτρων της κυβέρνησης στην Αχαΐα

Ενώσαμε και εμείς σήμερα τις φωνές μας για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας, με αφορμή τη σύσκεψη του Υπουργού κ. Πέτσα με τους παραγωγικούς φορείς του νομού μας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας και θέμα τις κυβερνητικές παλινωδίες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή μας.

Με τη δήλωση αυτή, σχολίασαν την συμμετοχή τους στις σημερινές διαμαρτυρίες των παραγωγικών φορέων της Αχαίας, με αφορμή τη σύσκεψη του Υπουργού κ. Πέτσα, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας Κώστας Μάρκου και Σια Αναγνωστοπούλου.

Στην ίδια δήλωσή τους σημειώνουν ότι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά το πέρας της συνάντησης του κ. Πέτσα με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, το λιανεμπόριο στην Αχαΐα είναι πιθανόν να ανοίξει τελικά από Δευτέρα με τη μέθοδο του click away.

Ενώ συνεχίζουν λέγοντας ότι, τo άνοιγμα του λιανεμπορίου στο Νομό Αχαΐας, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της τήρησης αυστηρών υγειονομικών μέτρων, αποτελεί μια πρώτη νίκη των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών της Αχαΐας. Το επόμενο βήμα, ενόψει της επανεκκίνησης, είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων εμπόρων και βιοτεχνών για να καταστεί και ουσιαστικά εφικτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί –έστω και τώρα- ότι οι έμποροι δεν διαθέτουν άλλο απόθεμα ρευστότητας και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Οφείλει επίσης να αντιληφθεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται από την σώρευση χρεών, μετά από μία χρονιά βαθιάς ύφεσης και καταβαράθρωσης του τζίρου τους, ως συνέπεια των απαράδεκτων, αλλοπρόσαλλων και αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στις ίδιες πολιτικές που έχουν προκαλέσει την ασφυξία στην αγορά, δημιουργώντας όρους μαζικής εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πραγματικού αδιεξόδου για τους εκατοντάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και τους εργαζόμενούς τους, θα μας βρει πάλι απέναντί της.

Οι μικρομεσαίοι εμποροβιοτέχνες δικαιούνται και απαιτούν ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και έγκυρη τεκμηρίωση για τις αποφάσεις της.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.