Κώστας Μάρκου: Μια ιστορία από την κατοχή!

Τον καιρό της Γερμανικής κατοχής, τα Ες-Ες κυνηγούσαν για μήνες να συλλάβουν ένα δραστήριο αντάρτη. Αυτός κατάφερνε για μήνες να διαφεύγει τη σύλληψη κρυβόμενος, με τη ψυχή στο στόμα, αλλάζοντας καταφύγια. Πολλές φορές διέφευγε τη σύλληψη κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.

Τελικά μετά από παρέμβαση κάποιου καταδότη, πάντα υπάρχουν τέτοιοι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κολαστήρια της Γκεστάπο. Εκεί τον έκλεισαν σε ένα κελί μαζί με άλλους κρατούμενους περιμένοντας να τον ανακρίνουν. Περιέργως, και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους του, έδειχνε ιδιαίτερα εύχαρις και τραγουδούσε. Κάποια στιγμή δεν άντεξε ένας από τους υπόλοιπους και του λέει:

Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις αυτή τη διάθεση. Είμαστε κλεισμένοι στα κρατητήρια της Γκεστάπο, περιμένουμε όλοι την ανάκριση που είναι βέβαιο ότι θα είναι φρικιαστική από τα βασανιστήρια και στο τέλος αν επιβιώσουμε. Που βρίσκεις την όρεξη να τραγουδάς ;

Και αυτός απάντησε:

Κοίταξε να δεις, όλο αυτό τον καιρό που κρυβόμουνα να αποφύγω τη σύλληψη ζούσα με τον φόβο που με κυρίευε και με βασάνιζε για τον αν θα με πιάσουν. Τώρα ζω με την ελπίδα ότι θα αντέξω και θα λευτερωθώ!

 

Ο Κώστας Β. Μάρκου, είναι Καλαβρυτινός Γιατρός ενδοκρινολόγος στο Νοσοκομείο του Ρίο και Πανεπιστημιακός

 

από το thebest.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.