Κώστας Κατσιάρης: Συγχαρητήρια, εις Δημοτικούς Άρχοντας

Συγχαρητήρια, από Καρδιάς

Γιά όλους τους Νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Άρχοντες καί Συμβούλους, σε όλην την επικράτεια της Ελλάδος μας, ιδιαίτερα δε, γιά τους εκλεγέντες εις τον Δήμο Καλαβρύτων:

Τού Κωνσταντίνου Κατσιάρη,

Πριν από όλα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, σε ένα γεγονός, που έχει να κάνει με τους πρόσφατα αναδειχθέντες Δημοτικούς καί λοιπούς Άρχοντες τού τόπου μας:

Ως γνωστόν, στις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2019, διεξήχθησαν οι Δημοτικές εκλογές με επιτυχία καί δημοκρατική διαδικασίαν, όπου ανέδειξαν τους νέους Περιφερειάρχες, Δήμαρχους, Κοινοτάρχας και τα αντίστοιχα Συμβούλια. Οι δε εκλεγέντες ανέλαβαν ήδη τα καθήκοντά των, από την 1ην Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά την διαδικασία παραδόσεως τών εξουσιών, από τους απερχομένους και παραλαβής των Νεοεκλεγέντων, έχει θεσμοθετηθεί να δίδεται Θρησκευτικός, ή Πολιτικός, Όρκος. Αυτοί που δίνουν πολιτικόν όρκο, συνήθως είναι δηλωμένοι, ως άθεοι Μαρξιστές, ή οπαδοί άλλων θρησκειών. Πλην όμως γιά τους άθεους Μαρξιστάς, έχω να παρατηρήσω ότι συμβαίνει το εξής παράδοξον καί υποκριτικόν:

Παρ’ ότι εκλέγονται καί θα λαμβάνουν ικανά χρήματα, ως μισθό από την Ελληνικήν Πολιτείαν (Χρήματα Φορολογουμένων Συνελλήνων και όχι μόνον), έχοντες καί τα πολλαπλά οφέλη από την άσκησιν τής δοθείσης εις αυτούς εξουσίας, Στερούνται την Θείαν Χάριν και την Πνευματικήν Φώτισιν, δι’ αυτής, αλλά είναι υποκριτές. Καί εξηγούμαι:

Με το τέλος, όχι μόνο τής θητείας τους, ως Δημοτικών Αρχόντων, αλλά καί τής αλκής τους, όντες πλέον σε ηλικίαν υπερηλίκου καί πιθανώς ασθενείς, κάτι που είναι αναμενόμενον καί κατά την φύσιν, γιά τους ηλικιωμένους. Έχει παρατηρηθεί ό,τι, ΤΟΤΕ, προσφεύγουν εις τον Θεόν καί εις την Εκκλησία μας, ώστε μέσω Ιερέων-Παππάδων να ικετεύσουν, γιά υγείαν καί μακροημέρευσιν των.

Πρόσφατον παράδειγμα αυτής τής μεταστροφής είναι, ο πρόσφατα εις Κύριον αποδημήσας -25-6-2019- Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτριος Χριστόφιας, δηλωμένος κομμουνιστής Μαρξιστής, αρχηγός γραμματέας των Κομμουνιστών Κύπρου. Καί παρ’ ότι τα πρόσωπα αυτά που ακολουθούν την Μαρξιστικήν θεωρίαν, δεν πιστεύουν σε θεό. Γιά τον Δημήτριον Χριστόφια επραγματοποιήθη νεκρώσιμος ακολουθία, σύμφωνα με το Τυπικόν τής Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας μας, εις τον Ιερόν Ορθόδοξον Χριστιανικόν Ναόν, Της, τού Θεού Σοφίας, εις τον Στρόβολον τής Λευκωσίας. Την δε εξόδιον ακολουθίαν, ετέλεσεν ο Σεβασμιώτατος. Μητροπολίτης Κύκκου π. Νικηφόρος.

Φυσικά η τελετή αυτή ουδέποτε θα εσυντελήτο, αν είχε εναντιωθεί σε αυτήν, είτε ο εκλιπών (εν ζωή), είτε η οικογένειά του. Που σημαίνει ότι η στράτευσις εις την αθεΐαν διαρκεί μέχρις ολίγον, ΠΡΟ «τού φοβερού βήματος τού Χριστού» !

Φυσικά ο αποδημήσας Πρόεδρος δεν είναι ο μόνος.

Προσωπικά εγώ, αλλά καί πολλοί άλλοι, γνωρίζομεν κομμουνιστές, όπου στα τέλη της ζωής των, είτε συμφιλιώνονται με την Εκκλησία μας, όπως έκανε καί ο Χαρίλαος Φλωράκης -τον κατευόδωσεν, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ- , είτε επιδιώκουν να έχουν:

«Χριστιανά τα τέλη της ζωής η(Υ)μών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά κα καλήν απολογίαν τν επί του φοβερού βήματος το Χριστού, αιτησώμεθα…» ! ! !

Ας το έχουν υπ’ όψιν τους αυτό, όσοι υποκριτικώς και προκλητικώς αρνούνται ακόμα καί την ορκωμοσία των, εις το όνομα τής Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος και για του Χριστού την Πίστιν την Αγίαν, όπου με την Πίστιν μας, εμείς οι Ελληνες ανακτήσαμε την ελευθερίαν μας από τον Βαρβαρικόν Τουρκικόν Ζυγόν και θα εορτάσωμεν τα διακόσια χρόνια της Επαναστάσεως του -1821-2020- …

Μετά από αυτή την σημαντική –γιά εμένα- παρατήρησιν, αναλώνομαι σε εγκάρδιες ευχές, γιά όσους ανέλαβαν οιονδήποτε «θώκον εξουσίας», στις Δημοτικές καί Κοινοτικές εκλογές, στις 26 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2019, όπου ανέδειξαν τους Καλαβρυτινούς ηγέτας.

Καί κατά πρώτον εύχομαι, εις τον Νεοεκλεγέντα Άξιον Δήμαρχον Καλαβρύτων κ. Αθανάσιον Παπαδόπουλον καί στους εκλεγέντας Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτάρχας των χωριών τού Δήμου, αλλά καί όλως ιδιαιτέρως εις τον συγχωριανόν μου, από τα Κρινόφυτα, κ. Ιωάννην Κοκκότην, τα εξής:

  • Αγαπητές καί Αγαπητοί Συμπατριώσσες-τες, Νέοι Άρχοντες τού τόπου μας, όλοι οι Λαβόντες την σκυτάλη των Εξουσιών στον Δήμο Καλαβρύτων:

Ώρα Καλή, Ώρα Χρυσή, Ώρα της Παναγιάς, ώρα Ευλογημένη, Αγάπης ώρα, τούτο το ταξίδι Ευθύνης σας να είναι επιτυχές καί επωφελές γιά ανθρώπους καί τόπους.

Το έργο σας δεν είναι εύκολο.

Αυτό έλειπε!!

Καμμία εξουσία δεν στερείται ακάνθων καί τριβόλων. Αλλά γι’ αυτό καί εξελέγητε, αξιοσύνης ένεκα ! !

Κρατήσθε στην ψυχήν σας, τα λόγια τού Βία τού Πριηνέως:

«Αρχή Άνδρα δείκνυσι» και φροντίστε να μην υπάρξη, δυσαρμονία τού χαρακτήρα σας, με τα έργα τής θητείας σας. Καί θέλω στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω, τις επ’ αγαθώ ξεχωριστές ενέργειες παλαιών μας Δημοτικών αρχόντων:

Στον Δήμο Κλειτορίας, χρονιές -1998-2002- με Δήμαρχον τον θαυμάσιον άνδρα Ανδρέα Δημόπουλον καί αντιπολίτευσιν τον επίσης πανάξιον Γεώργιον Κοσμά, ακούστηκε –ΤΟΤΕ- από τον Γεώργιον, τούτη η μεγαλειώδης φράσις από τα χείλη του:

«Στα χωριά μας ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια, για έριδες και ατελέσφορες διαφωνίες, ούτε, για στείρα αντιπολίτευσιν, μόνο γιά τις εντυπώσεις, γι’ αυτό πρέπει να συνεννοούμεθα και να συνεργασθούμε με τον Δήμαρχον, για το καλό όλων…» ! ! !

Αυτοί οι άνδρες ετόλμησαν και έστησαν τότε τον Δήμο Κλειτορίας. Καί μάλιστα όσον αφορά τον κ. Κοσμά, επέρασεν από …Πασοκικό «Δικαστήριον», εκρίθη «ένοχος» (!) καί έκτοτε ιδιώτευσεν, εις την μαχόμενην Δικηγορίαν, υπηρετών την Δικαιοσύνην, όπου την ετίμησεν και ΤΗΝ ΤΙΜΑ πολυσχιδώς.

Εις τον Δήμο Καλαβρύτων, χρονιές -2014-2019- με Δήμαρχον τον θαυμάσιον Ειρηνιστήν άντρα καί αγωνιστήν, κ. Γεώργιον Λαζουρά καί με αντιπολίτευσιν τον Αξιον και Αγαπητόν, Δημήτριον Κατσικόπουλον, τον γνωστόν -Δημήτρη- στην Πολιτικήν πρώην Βουλευτήν και Νομάρχην τής Αχαΐας.

Είναι αυτοί που εκράτησαν τον μεγάλο μας Δήμο Καλαβρύτων ζωντανόν, εις τα χρόνια της φτώχειας, τών ερίδων και των πολλών προβλημάτων. Λόγω Πτωχεύσεως της Πατρίδος Μας, της Ελλάδος και όχι μόνον…

Τούτο επραγματώθη και εφάνη από τα καθαρά λόγια τού δευτέρου, αν καί αντιπολιτευόμενου.

Και είπεν ο Γενναίος άνδρας Κατσικόπουλος Δημήτριος:

«ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΟΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΣΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΙΝ ΤΩΝ…».

Φυσικά εισέπραξε καί αυτός, ως τίμημα επικρίσεις καί σκληρές αντιδράσεις, επειδή δεν υιοθέτησεν την εριστικήν κομματική γραμμήν, με στείραν αντιπαράθεσιν, κατά τού τότε, Δημάρχου κ. Λαζουρά Γεωργίου. Και:

Εύχομαι, ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος μας, εις τα Καλάβρυτα, Εξαίρετος και Ικανός, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ως πρώην Διευθυντής Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων, ως Πολιτικός, Βουλευτής, να πράξη τα δέοντα, με τον νούν και την καρδιάν του.

Και με τον αρχηγόν της αντιπολιτεύσεως, τον Ειρηνικόν και Έγκριτον Νομικόν, κ. Γεώργιον Λαζουρά, Τέως Δήμαρχον Καλαβρύτων -2014-2019- , μαζί ενωμένοι, Συντροφικά, να συνταξειδεύσουν με το πλοίο της Αγάπης και με ούριους ανέμους να υψώσουν μεγάλα πανιά, για κάθε καλό και δημιουργικόν, των Καλαβρυτινών και των χωριών μας της τέως επαρχίας Καλαβρύτων…

Έτσι ώστε στον πηγαιμό τους, στο έτος -2023-, στην λήξιν της θητείας των, να λάμπουν τα έργα των και το παράδειγμα των, μιας συναιτούς και δημιουργικής Δημαρχιακής Θητείας.

Είναι έμπειροι και οι δύο, γνωστοί, διά την σύνεσιν καί την αγάπη τους, στον τόπο μας ΚΑΙ οφείλουν να ακολουθήσουν την πορεία των, έχοντες εις τον νούν των, τα λεχθέντα και πραγματοποποιηθέντα των προκατόχων των, Γενναίων Ανδρών, ως μη έχοντες συμπλέγματα, δια το καλόν καί την προκοπή τόσον των Καλαβρυτινών, όσον και του Ιερού Τόπου μας.

Γένοιτο ! !

Και να γνωρίζουν, η αρχή, η εξουσία, αναδύει τα καλύτερα, αλλά μπορεί και τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Αν συμβεί το δεύτερο, τότε έχομεν κάτι ανάλογον με τον αντίπαλον του Περικλή, Κλέωνα τον Βυρσοδέψη, όπου υπεστήριζεν ό,τι:

«Οι τε φαυλώτεροι των ανθρώπων προς τους ξυνετώτερους, ως επί το πλείστον άμεινον οικούσι τας πόλεις».

Ήτοι, οι Φαυλώτεροι των ανθρώπων (οι μη έχοντες ήθος και αξιοπρέπειαν, αχρείοι και ανήθικοι, οι τεμπέληδες), κατηγορούν τους καλούς ανθρώπους, τους συναιτούς και ηθικούς, τους πράττοντες το καθήκον των με συνείδησιν δικαίαν, προς όφελος όλων των συνανθρώπων, άνευ διακρίσεων. Και αυτοί οι Φαύλοι, ημέρες νύκτες προσπαθούν να κατοικούσιν, να υπερισχύσουν και να είναι αυτοί κυρίαρχοι των πόλεων, κυρίαρχοι των εξουσιών, για να τρώνε από τα έτοιμα, χωρίς να δουλεύουν.

Έχουμε πολλούς, στις ημέρες μας…

Εύχομαι, σε όλες-ους, Υγείαν Πνεύματος καί Σώματος.

Αθήναι 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Ευχόμενος, με Στοχασμόν: Κωνσταντίνος Κατσιάρης, Κρινοφυτινός Καλαβρυτινός: Για τους Κρινοφυτινούς και το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Αποδήμων Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι», Πρόεδρος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.