ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ: Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Γαλακτοκομική σχολή στην Κλειτορία

Δεν ωφελεί σε κάτι αυτή την περίοδο να μιλάμε για «τρένα» στο Χιονοδρομικό... Είναι πράγματα εντελώς ανέφικτα...

Για τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας στο δήμο Καλαβρύτων και όχι μόνο, αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον Χρήστο Βεργανελάκη, για την εφημερίδα Πελοπόννησο στο ένθετο «Πελοποννησιακή Λαύρα» της 16-04-21, ο συμπατριώτης μας Κώστας Κακκαβάς μέλος της νέας Ν.Ε Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Κεντρικής Γραμματείας, τμήματος  Αθλητισμού.

Μίλησε για τα προβλήματα του επιχειρηματικού-εμπορικού κόσμου της περιοχής μας μετά τις δύο χαμένες σεζόν, το πώς θα ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, την περαιτέρω αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, την ενίσχυση και θωράκιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων σημειώνοντας ότι τώρα στην πανδημία φάνηκε η καταλυτική σημασία του, την ενίσχυση και θωράκιση όλου του Ε.Σ.Υ, αλλά και τη στήριξη συνανθρώπων μας και δομών που χρειάζονται βοήθεια και επιτελούν έργο σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Αναφέρθηκε επίσης στην παραφιλολογία που καλλιεργείται από πλευράς δημοτικής αρχής για... "τρένα" στο χιονοδρομικό χαρακτηρίζοντάς τα "πράγματα εντελώς ανέφικτα", ειδικά αυτή την περίοδο.

Μίλησε επίσης και για ουσιαστική παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  ΑΧΑΙΑΣ στα Καλάβρυτα αφού όπως είπε, "∆εν έχουν παλαιοκομματικού τύπου αντίληψη και παρουσία. ∆εν βρίσκονται στα Καλάβρυτα μόνο για επετειακές εκδηλώσεις και γιορτές, αλλά είναι γνώστες τον βαθύτερων και πραγματικών προβλημάτων της επαρχίας. Άλλωστε, η εποχή είναι τόσο δύσκολη, που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα..."

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης στην επαρχία Καλαβρύτων ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, είτε αγροτικής είτε κτηνοτροφικής ή γαλακτοκομικής σχολής, που θα αναβαθμίσει, θα δώσει νέα ταυτότητα και πνοή στην περιοχή, ενώ όταν του έγινε η ερώτηση "Γαλακτοκομική Σχολή στα Καλάβρυτα ή στην Κλειτορία;", χωρίς περιστροφές, τοπικιστικές εμμονές ή άλλου είδους αγκυλώσεις απάντησε:

Θα είμαι ειλικρινής. Το δικαιούται η Κλειτορία. Είναι πιο δίκαιο να λειτουργήσει εκεί η Σχολή, εφόσον φτιαχτεί, για να ισορροπήσει καλύτερα η κατάσταση και να υπάρξει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που έδωσε στον Χρήστο Βεργανελάκη για την εφημερίδα Πελοπόννησο στο ένθετο «Πελοποννησιακή Λαύρα» 16-04-21:

-Πού αποσκοπεί η ύπαρξη και λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ/Προο-δευτική Συμμαχία στην περιοχή των Καλαβρύτων; Φαντάζομαι πως δεν σας αρκεί ένας απλώς διακοσμητικός ρόλος, έτσι δεν είναι;

Απ: Ακριβώς όπως το λέτε. ∆εν ωφελεί ένα διακοσμητικό όργανο και ποτέ δεν θα λειτουργήσουμε έτσι. Σκοπός μας είναι να ανοιχτούμε στην κοινωνία, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ∆ήμου, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο. Να ακούσουμε την κοινωνία, να μεταφέρουμε όσο καλύτερα μπορού-με τα μηνύματά της. Γι’ αυτό έχουμε πετύχει άλλωστε να τριπλασιάσουμε σχεδόν την δύναμη των μελών μας, σε όλο τον ∆ήμο, τον τελευταίο καιρό.

-Με ποιον ακριβώς τρόπο επιδιώκετε να παρεμβαίνετε για θέματα που αφορούν την περιοχή σας και, το κυριότερο, ποια θεωρείτε πως είναι σε ιεράρχηση τα βασικά προ-βλήματα;

Απ: Ουσιαστικά εμείς αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα, επεξεργαζόμαστε τα θέματα και τα προωθούμε στην τελική τους μορφή εκεί που πρέπει. Με τη συμπαράσταση, πάντα, των βουλευτών του νομού μας. Όσο για τα προβλήματα, θα σας έλεγα, σε τίτλους, το σοβαρό θέμα επιβίωσης του επιχειρηματικού-εμπορικού κόσμου της περιοχής μετά τις δύο χαμένες σεζόν το πώς θα ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, την περαιτέρω αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, την ενίσχυση και θωράκιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων (πάγιο δικό μας αίτημα), του οποίου τώρα στην πανδημία φάνηκε η καταλυτική σημασία του, όπως και όλου του Ε.Σ.Υ, αλλά και η στήριξη συνανθρώπων μας και δομών που χρειάζονται βοήθεια και επιτελούν έργο σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

-Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά σας, εννοώ στα Καλάβρυτα;

Απ: Βεβαίως. Η παρουσία τους είναι ουσιαστική. ∆εν έχουν παλαιοκομματικού τύπου αντίληψη και παρουσία. ∆εν βρίσκονται στα Καλάβρυτα μόνο για επετειακές εκδηλώσεις και γιορτές, αλλά είναι γνώστες τον βαθύτερων και πραγματικών προβλημάτων της επαρχίας. Άλλωστε, η εποχή είναι τόσο δύσκολη, που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα...

-Αυτό δεν το λέτε τυχαία, φαντάζομαι. Κάπου θα κολλάει...

Απ: Να το πω ακόμα πιο απλά. Ο κόσμος, ειδικά μάλιστα σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονική περίοδο, ζητάει έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά του, την ποιότητα ζωής του. Αλλά ρεαλιστικά έργα. ∆εν νομίζω ότι ωφελεί σε κάτι αυτή την περίοδο να λέμε για «τρένα» στο Χιονοδρομικό, για παράδειγμα... Είναι εντελώς ανέφικτα...

-Αν ερχόταν τώρα ο Αλέξης Τσίπρας στα Καλάβρυτα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα του ζητούσατε για να πιέσει;

Απ: Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε έμπρακτα η χρηματοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου και μάλιστα με πρωτοφανές ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης. Θεωρώ πως είναι ώριμο το αίτημα για την ίδρυση στην επαρχία Καλαβρύτων ενός εκπαιδευτικού ιδρύ-ματος, είτε αγροτικής είτε κτηνοτροφικής ή γαλακτοκομικής σχολής, που θα αναβαθμίσει, θα δώσει νέα ταυτότητα και πνοή στην περιοχή. Υπάρχει η υποδομή, θεωρώ, στο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας..

-Θα σας φέρω σε δύσκολη θέση, ίσως, αλλά θα το ρωτήσω: να ιδρυθεί αυτή η Σχολή στα Καλάβρυτα ή στην Κλειτορία;

Απ: Θα είμαι ειλικρινής. Το δικαιούται η Κλειτορία. Είναι πιο δίκαιο να λειτουργήσει εκεί η Σχολή, εφόσον φτιαχτεί, για να ισορροπήσει καλύτερα η κατάσταση και να υπάρξει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

-Κι αν ερχόταν στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, τι θα του ζητούσατε;

Απ: Επειδή ακριβώς είναι ο Πρωθυπουργός, θα ζητούσα το ίδιο. Το καλό του τόπου δεν έχει χρώμα. Άμεση ίδρυση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος κανονικής και πλήρους λειτουργίας και βεβαίως ενίσχυση των πληγέντων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ερ-γαζομένων στον τομέα του χειμερινού τουρισμού και όποιων άλλων επλήγησαν από τα συνεχόμενα λοκντάουν.

-Θα ξαναβγεί, πιστεύετε, Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Ναι, το πιστεύω πραγματικά. Όχι όμως απλώς νομοτελειακά ή επειδή θα ξανάρθει η σειρά του, αλλά επειδή πιστεύω πως μετά την πανδημία θα υπάρξει ένα εκτεταμένο κύμα δυσαρέσκειας και τα προβλήματα θα είναι τόσα που ακόμα και οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης, οι καναλάρχες, δεν θα μπορούν να κρύψουν επιμελώς την κατάσταση κάτω από τα όμορφα χαλιά των δελτίων ειδήσεων και της ωραίας ατμόσφαιρας... Είναι τόσο αλαζονική η διαχείριση της εξουσίας από την κυβέρνηση της Ν∆, που θα είναι αναπόφευκτη η λαϊκή αντίδραση και δυσαρέσκεια, την οποία ο Σύριζα -ΠΣ οφείλει να μετουσιώσει σε δημιουργική και ρεαλιστική πρόταση για την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι θα έρθει ξανά σύντομα η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-Υγειονομικά, τα πάτε καλά στα Καλάβρυτα απ’ όσο μαθαίνω. Ποτέ δεν ξέφυγε η κατάσταση... Πάντα ήταν ελεγχόμενη. Οικονομικά, όμως, ξέρω ότι αναστενάζει πολύς κόσμος...

Απ: Ακριβώς. Ενώ υγειονομικά πήγαμε και πάμε καλά, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες του κ. Νασιώτη και των υπευθύνων στο Νοσοκομείο μας, δεν συμβαίνει το ίδιο οικονομικά. Οι περισσότεροι είναι στα όριά τους, πολύ φοβάμαι πως κάποιοι δεν θα καταφέρουν να ξανανοίξουν.

- Ηδη χάθηκαν δύο σεζόν...Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι θα σας λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα να έχουμε και 4ο κύμα στη διασπορά του ιού, όπως ακούγεται και το φοβούνται πολύ οι επιδημιολόγοι...

Απ: Ούτε να το σκέφτομαι θέλω. Θα είναι η καταστροφή μας. Τα Καλάβρυτα και όλη η περιοχή ζούνε σε μεγάλο βαθμό από τον χειμερινό τουρισμό. Αν ξανακλείσουμε τον επόμενο χειμώνα, θα είναι και η ταφόπλακά μας, για τους περισσότερους.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.