Κοπάδι 100 αμνών διακινήθηκε παράνομα από τα Καλάβρυτα στη Στοφυλιά Ραχών

Συναγερμός στην Κτηνιατρική - Επανέλεγχος σήμερα για επιβολή προστίμων και διενέργεια αιμοληψιώνΤην ώρα που οι κτηνοτρόφοι του νομού μας είναι ανάστατοι από την εμφάνιση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε κοπάδι στην Λινίσταινα, νέο  πονοκέφαλο τους δημιουργεί η ανεξέλεγκτη μετακίνηση κοπαδιών και μάλιστα μεγάλου αριθμού ζώων από τον ένα νομό στον άλλο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί σε ολόκληρη την Πελοπόννησο η μεταφορά ζώντων ζώων χωρίς την έγκριση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, που οφείλουν να ελέγχουν τα προς μετακίνηση ζώα, όπως και τα ζώα που οδηγούνται στη σφαγή, όχι μόνον για τον καταρροϊκό πυρετό αλλά και για τυχόν  άλλες ζωονόσους, πιθανά,  περισσότερο επικίνδυνες για το ζωικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα τέτοιο κοπάδι, περίπου εκατό αρνιών, μεταφέρθηκε προχθές το βράδυ, από τα Καλάβρυτα στην Ηλεία και όχι στα ορεινά του νομού, αλλά στην πόρτα μας ! Το κοπάδι αυτό ( αρχικά ειπώθηκε ότι μεταφέρθηκε  από τη Μεγαλόπολη ) οδηγήθηκε από κτηνοτρόφο της Ηλείας στην περιοχή Ραχών – Στροφυλιάς. Η εμφάνιση των ζώων από άλλο νομό, πανικόβαλε τους  κτηνοτρόφους που έχουν τα ζώα τους στην περιοχή, δεδομένου ότι  όλοι είναι ενήμεροι για την εξάπλωση της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού και φοβούνται για τυχόν προσβολή  και των δικών τους εκτροφών.

 «Κυνήγησαν» τους κτηνιάτρους 
 Στην Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού μας, ευθύς μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός, σήμανε συναγερμός, μεταξύ των πέντε συνολικά κτηνιάτρων. Τις μεσημεριανές ώρες χθες τελικά δυο κτηνίατροι που επιστρατεύτηκαν ( μετά την εκτέλεση των υπολοίπων καθηκόντων τους ) μετέβησαν στην περιοχή, βρήκαν το κοπάδι και τους ιδιοκτήτες του και ζήτησαν ως όφειλαν τα συνοδευτικά έγγραφα των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιοχής από την οποία είχαν μεταφερθεί τα ζώα στη Στροφυλιά. Και από εδώ αρχίζουν τα …δύσκολα. Οι ιδιοκτήτες όχι μόνον δεν ήταν συνεργάσιμοι αλλά απευθύνθηκαν στους κτηνιάτρους του δημοσίου με προσβλητικό τρόπο, κατηγορώντας τους ότι εξ αιτίας τους εμφανίστηκε ο καταρροϊκός πυρετός στη Λακωνία ( το πρώτο κρούσμα) ! Εννοείται ότι  στη συνέχεια αρνήθηκαν   να τους αποδώσουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που πιθανολογείται ότι δεν διαθέτουν. Οι κτηνίατροι επέστρεψαν άπραγοι... Σήμερα η αρμόδια διεύθυνση θα επιχειρήσει να διενεργήσει αιμοληψίες στο συγκεκριμένο κοπάδι προβάτων ενώ θα επιβάλει  στους ιδιοκτήτες του κοπαδιού και τα προβλεπόμενα εκ του νόμου  πρόστιμα, για  μη ύπαρξη των εγγράφων που να αποδεικνύουν την κατάσταση υγείας  των ζώων και την άδεια μετακίνησής τους.

ΠΗΓΗ:ΗΛΕΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.