Κοινοβουλευτική Παρέμβαση για τα προβλήματα της Υγείας στην Αχαΐα από τον Νίκο Νικολόπουλο

Να δοθεί άμεσα απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στην Πάτρα και στην Αχαΐα, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Στην ερώτησή του ο Ν. Νικολόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, και οι σύλλογοι των εργαζομένων στο ΕΣΥ τονίζουν την αναγκαιότητα να δοθούν πόροι για την δημόσια Υγεία και να αυξηθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον πληθυσμό, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που πάρθηκαν, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα όλες οι έρευνες να δείχνουν αύξηση της νοσηρότητας.

Την ίδια ώρα οι Φαρμακοποιοί της περιοχής καλούν την νέα κυβέρνηση, να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους, που έχουν πλήξει το Ελληνικό φαρμακείο».

Ο Ν. Νικολόπουλος τέλος καταθέτει- ως πρόεδρος- τις θέσεις του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος αφού επισημαίνει την αποτυχία όλων των πολιτικών περί την Υγεία της προηγούμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και την ανάγκη της κατάργησης όλων των απάνθρωπων μνημονιακών-καθαρά λογιστικών-μέτρων για την Υγεία.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας να προσέλθουν στη Βουλή και να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Θα εξετάσετε τους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση της νοσηρότητας στην Αχαΐα, καταρτίζοντας αντίστοιχο πλάνο ενίσχυσης της πρόσβασης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που φέρει τα σχετικά νοσήματα στις αναγκαίες νοσοκομειακές δομές;

  • Θα επικοινωνήσετε προς ορισμό συνάντησης με τους συντεχνιακούς εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, προκειμένου να πληροφορηθείτε τα προβλήματα στην Αχαΐα και να συζητηθούν οι προσφορότερες προτεινόμενες λύσεις;


 


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.