ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ – Πιθανή μετακίνηση των μνημείων της πλατείας!

Μερικά χρόνια πριν η Κεντρική πλατεία Κλειτορίας και συγκεκριμένα ένα ακίνητο σ'αυτήν, είχε δώσει δημοσιεύματα,δικαστικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Σήμερα φαίνεται πιθανό ,η πλατεία, να έρθει ξανά στο προσκήνιο με αφορμή συζητήσεις που γίνονται για την μεταφορά των μνημείων της σε άλλο χώρο.

Ο λόγος για τα δυο μνημεία που υπάρχουν εκεί. Το ένα για τους πεσόντες του Β'παγκοσμίου πολέμου και το άλλο για την Εθνική αντίσταση.

Δεν γνωρίζουμε αν η μεταφορά των μνημείων τα οποία βρίσκονται στον ίδιο χώρο για πάρα πολλά χρόνια και η κοπή του πλατάνου που τα σκιάζει ,είναι ανάγκη ή δικαιολογία,στα πλαίσια της ανάπλασης που περιμένει χρόνια.

Αν είναι ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει τα επιχειρήματα των ειδικών να πείσουν τους κατοίκους που και λόγο και άποψη έχουν.

Αν είναι δικαιολογία ,οι πληροφορίες λένε ότι στοχεύουν στη εξυπηρέτηση ενός ιδιώτη. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Δεν εκφράζουμε την άποψη ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στην περίπτωση που αποφασιστεί η μετακίνηση και η κοπή,αρκεί κάτι τέτοιο να προκύψει με συλλογικό τρόπο. Καλό θα είναι να προηγηθεί μια διαβούλευση στην οποία να λάβουν μέρος ,η τοπική κοινωνία οι αιρετοί και οι ειδικοί

Υπάρχουν άνθρωποι που κατάγονται από την Κλειτορία και μπορούν να κατευθύνουν την όποια συζήτηση που αφορά το θέμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για μεταφορά Μνημείων πρέπει πάντα να λαμβάνει υπ'οψιν την ιστορία του τόπου,τις μνήμες και τα συναισθήματα των κατοίκων.

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.