ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Επισημάνσεις από γεωπόνους της Περιφέρειας για προσβολή καλλιεργειών από την κάμπια της πεταλούδας Lymantria dispar

Κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐας συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων κ. Καρρά Βασίλειο μετέβη στα χωριά της Κλειτορίας στις 16/05/2016, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση από την προσβολή κάμπιας της πεταλούδας Lymantria dispar σε καλλιέργειες της περιοχής.

Τα αποτελέσματα των επισημάνσεων έδειξαν ότι σημαντική προσβολή παρουσιάζεται σε δασικά φυτά και κυρίως στο πουρνάρι (Quercus coccifera), ενώ δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής.

Παρόλο αυτά, δόθηκαν συστάσεις στους καλλιεργητές της περιοχής που θα διαπιστώσουν προσβολές από την συγκεκριμένη κάμπια να προβούν σε ψεκασμούς με τα κατάλληλα εντομοκτόνα σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς γεωπόνους.

Η εξέλιξη των προσβολών από το έντομο, παρακολουθείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.