Κλειτορία : Επιμόρφωση για βιολογική Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία και λύσεις για την αυτοαπασχόληση.

Το ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας διοργανώνει Ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου, απογευματινές ώρες, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία.

Το θέμα της Ημερίδας θα αφορά τη Βιολογική Κτηνοτροφία και τη Βιολογική Μελισσοκομία. Η Ημερίδα θα απευθύνεται σε κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αγρότες, ανέργους και νέους της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων.

Το θέμα της Ημερίδας θα είναι: «Η αξιοποίηση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και της Βιολογικής Μελισσοκομίας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής» Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις βασικές αρχές και τα οφέλη της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησής τους, με απώτερο στόχο τη συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου υπό το πρίσμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Με δεδομένο το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, η Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία αποτελούν μια πηγή οικονομικής ανάπτυξης και ειδικά σε κτηνοτροφικές περιοχές, όπως αυτή του Δήμου Καλαβρύτων.

Επιπλέον, εξασφαλίζουν ανάπτυξη σύμφωνη με τις αρχές προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων. Πιο συγκεκριμένα, στη Βιολογική Κτηνοτροφία, η διαχείριση των ζώων γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς επεμβάσεις στον τρόπο αναπαραγωγής τους και με συμπληρωματική διατροφή που προέρχεται από ζωοτροφές παραγόμενες με βιολογικό τρόπο. Δίνεται, επομένως, προτεραιότητα στο σεβασμό της φυσικής ζωής των ζώων και στην όσο το δυνατό μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση. Αντίστοιχα, και στη Βιολογική Μελισσοκομία, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη διατήρηση της καθαρότητας του περιβάλλοντος προκειμένου να μην επηρεάζονται αρνητικά τα φυτά και οι μέλισσες, καθώς και στη μη χρήση χημικών σκευασμάτων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και το παραγόμενο μέλι.

Στόχοι της Ημερίδας είναι : • Η ενημέρωση για τις αρχές και τους κανόνες της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και Μελισσοκομίας από ειδικούς επιστήμονες. • Η ενημέρωση για θέματα υγιεινής και πιστοποίησης κτηνοτροφικών βιολογικών προϊόντων. • Η μεταφορά της εμπειρίας κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων με πρακτικό τρόπο για όσους αναζητούν γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σχετικές με Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία, αλλά και σε ανέργους που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση. • Να δοθούν ερεθίσματα και ιδέες στους συμμετέχοντες, αλλά και στους αρμόδιους φορείς, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού προς το περιβάλλον, σύμφωνο με τις αρχές της αειφορίας.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για

: • Βασικές αρχές Βιολογικής Κτηνοτροφίας•

Θέματα υγιεινής γάλακτος •

Θέματα επιδότησης,

πιστοποίησης και εμπορίας στη Βιολογική Κτηνοτροφία •

Βασικές αρχές Βιολογικής Μελισσοκομίας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου από τις 17.30 μέχρι τις 22.30, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία.

Το ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας θα καλύψει τις δαπάνες της Ημερίδας από το Τ.Δ.Ε. με φορέα υλοποίησης του έργου το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σύμφωνα με τον ισχύοντα οδηγό διαχείρισης, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του άξονα προτεραιότητας 7, του Υποέργου 2. Ακολουθεί η λίστα των εισηγητών, καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Α) ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1 Καρυπίδης Γεώργιος Υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΠΕ Παρανεστίου Δράμας, Μελισσοκόμος

2 Χατζηχαραλάμπους Μιχάλης Τεχνολόγος-Γεωπόνος Υπάλληλος του Τμήματος επίβλεψης ιδιωτικών φορέων και προδιαγραφών της Γενικής Διεύθυνσης διασφάλισης αγροτικών προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»

3 Γκολφινόπουλος Αριστείδης Γεωπόνος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

4 Καραγιάννης Νικόλαος Γεωπόνος

5 Λιβάνης Παναγιώτης Βιο-κτηνοτρόφος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 17.30 – 18.00 Εγγραφές 18.00 – 18.15 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά 18.15 – 18.30

Σκοποθεσία – στοχοθεσία ημερίδας.

Παρουσίαση του ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας και των δράσεών του Μοσχόπουλος Χαρίλαος, Βιολόγος Msc, Υπεύθυνος ΚΠΕ Κλειτορίας- Ακράτας 18.30 – 19.00 «Βασικές αρχές Βιολογικής Κτηνοτροφίας»

Χατζηχαραλάμπους Μιχάλης, Τεχνολόγος-Γεωπόνος, Υπάλληλος του τμήματος επίβλεψης ιδιωτικών φορέων και προδιαγραφών της Γενικής Διεύθυνσης διασφάλισης αγροτικών προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» 19.00 – 20.00 «Βιολογική Μελισσοκομία: Αλήθεια ή απάτη;»

Καρυπίδης Γεώργιος, Υπεύθυνος λειτουργίας ΚΠΕ Παρανεστίου Δράμας, Μελισσοκόμος 20.00 – 20.30 Διάλειμμα –

Προσφορά καφέ, αναψυκτικού 20.30 – 21.00 «Υγιεινή γάλακτος» Γκολφινόπουλος Αριστείδης, Γεωπόνος, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών 21.00 – 21.30 «Βιολογική Κτηνοτροφία: Από την επιδότηση στην Εμπορία» Καραγιάννης Νικόλαος, Γεωπόνος 21.30 – 22.00 «Η εμπειρία ενός Βιο-κτηνοτρόφου» Λιβάνης Παναγιώτης, Βιο-κτηνοτρόφος 22.00 – 22.30 Συζήτηση 22.30 Μπουφές - Λήξη ημερίδας 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.