ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Διαμαρτυρία για την κατεδάφιση του «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ»,»ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΥΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου αλλά και τους κατοίκους της Κλειτορίας γενικά. Ο Σύλλογος το 1983, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του, τοποθέτησε στις δυο εισόδους της Κλειτορίας (από Καλάβρυτα και από Τρίπολη) αψίδες με επιγραφή «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ»,»ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ» αλλά και με φόντο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ.

 

Το 2004 ο τότε Δήμος Λευκασίου με έγγραφο προς το Σύλλογο ζήτησε να κατεβάσει την αψίδα της εισόδου από Καλάβρυτα για την διαπλάτυνση του δρόμου. Το αίτημα έγινε δεκτό με την προϋπόθεση ο Δήμος να φτιάξει την αψίδα «υπήρξε άλλωστε για το αίτημα αυτό και ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβούλιου».

Η ΑΨΙΔΑ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, σημειωτέον δε ότι καταστράφηκε ολοσχερώς και με μίσος στο κατέβασμα της.

Τον Ιανουάριο του 2015 προφορικά από τον τοπικό Αντιδήμαρχο μας ζητήθηκε να επισκευάσουμε την δεύτερη αψίδα λόγο κάποιας φθοράς από τον χρόνο που υπήρχε σε αυτήν. Του ζητήσαμε να μεσολαβήσει για την βοήθεια του Δήμου και μας υποσχέθηκε τα χρώματα. Την ίδια προφορική υπόσχεση πήραμε και την 13 Απριλίου (ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ) στο εξωκλήσι του Αι Γιώργη παρουσία του δήμαρχου αλλά και από τον ίδιο το Δήμαρχο.

Αντί αυτών των υποσχέσεων όμως, την 11 Αύγουστου 2015, μας ήρθε ένα έγγραφο (τελεσίγραφο) και με υπογραφή δημάρχου, που μας έλεγε να κατεβάσουμε την αψίδα ΕΝΤΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ διότι είναι αντιαισθητική και επικίνδυνη να την γκρεμίσει ο αέρας αλλιώς θα την κατεδάφιση ο δήμος και θα μας χρεώσει τα έξοδα.

Την 12 Αυγούστου 2015, σε συνάντηση με τον δήμαρχο στο γραφείο του στο δήμο, ο πρόεδρος του Συλλόγου, τον παρακάλεσε να μην προβεί σε αυτή την ενεργεία αλλά να αφήσουν περιθώριο έως τέλος Αυγούστου να την επισκευάσουμε από μόνοι μας και με δικά μας προσωπικά έξοδα και να την κάνουμε προσφορά στο Σύλλογο αλλά και στους κατοίκους της Κλειτορίας. Ο Δήμαρχος είπε στον πρόεδρο να μιλήσει με τον Αντιδήμαρχο και θα επικοινωνούσε και ο ίδιος μαζί του ώστε να λυθεί το θέμα και να μην κατεδαφιστεί η αψίδα. Ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα προφορικά στον Αντιδήμαρχο ο οποίος ήταν ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ στην απόφαση του αφού ήταν αυτός που είχε κάνει την πρόταση κατεδάφισης. Σε τέσσερες επόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Δήμαρχο μας είπε ο μίλησε με τον αντιδήμαρχο για το θέμα αλλά και σε τέσσερες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο η απάντηση ήταν ίδια από μέρους του» Η ΑΨΙΔΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ»(Άλλο τελεσίγραφο και μάλιστα τύπου Μουσολίνι).

Η αψίδα τελικά κατεδαφίστηκε το πρωί της 17 Αυγούστου (περιμένουμε και τα έξοδα κατεδάφισης).

Εμείς στο Σύλλογο δεν είπαμε ποτέ ότι δεν είναι αντιαισθητική γι’αυτό άλλωστε ζητήσαμε και την βοήθεια τους. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε στο σημείο αυτό ότι ήταν η μόνη πινακίδα, έστω και αντιαισθητική, που ενημέρωνε τον κάθε διερχόμενο σε ποιο χωριό φτάνει, γιατί είμαστε ίσως το μόνο χωριό ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ που φτάνουν επισκέπτες και διερχόμενοι στην πλατεία και ρωτούν πως θα πάνε στην Κλειτορία.

Χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με τον καθένα από αυτούς αλλά μόνο με τον θεσμό, τον οποίον υπηρετούν, θέλουμε να καταγγείλουμε τα γεγονότα αυτά και να τους πούμε άλλη μια φορά ότι

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ή ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ

Ας καταλάβουν ένα μόνο, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΕΤΑΙ

Το ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.