Κλειτορία 77 χρόνια μετά... Τίμησαν την μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας - ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται σήμερα 77 χρόνια από τα γεγονότα της «Επιχείρησης Καλάβρυτα» και κάθε τέτοια μέρα υπογραμμίζεται ότι η αντίσταση του λαού μας υπαγορεύτηκε από την πίστη στα ιδεώδη της πατρίδας και το χρέος απέναντι στο έθνος και στον πολιτισμό μας, σήμερα που η Κλειτορία βίωσε, όπως και τα υπόλοιπα Καλαβρυτοχώρια, τη βαναυσότητα και την κτηνωδία του φασισμού.

Φέτος, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να οργανώσουμε μια εκδήλωση μνήμης αντάξιας της θυσίας των προγόνων μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε, να μη συμβεί ξανά αυτό και όλα να επανέλθουν σύντομα στον κανονικό τους ρυθμό.

Ημέρα περισυλλογής γύρω από τη μεγάλη επέτειο.

Σήμερα δεν θέλουμε να μεταφέρουμε μήνυμα μίσους και εκδίκησης.

Θέλουμε να μεταφέρουμε μήνυμα ενότητας, ειρήνης και αγάπης.

«Κι αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, ας μην πάψουμε ούτε στιγμή ν’ αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και για το δίκιο» (Τάσος Λειβαδίτης)

Αιωνία τους η μνήμη!

Στη λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, προς τιμήν των εκτελεσθέντων της περιοχής μας από τους Γερμανούς, παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Αθ. Παπαδόπουλος, ο Βοηθός Δημάρχου κος Σωτήριος Δουκλιάς, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Κλειτορίας κος Ασημάκης Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Κλειτορίας κος Γεώργιος Παπακανέλλος, Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας.

Αναφορά στα γεγονότα έγινε από την κα Βασιλική Παπουτσή, Πρόεδρο του Συλλόγου και Διευθύντρια του Λυκείου Κλειτορίας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την κυρία Γεωργία Παπαδοπούλου-Ανδρουτσοπούλου που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, προσέφερε τον δίσκο για την επιμνημόσυνη δέηση της απλής και λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε.

Εκ του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.