Κλειστός και φέτος το Δεκαπενταύγουστο ο Αγ. Χαράλαμπος της Δάφνης

Κλειστός παραμένει για μια ακόμα φορά ο Αγ. Χαράλαμπος της Δάφνης Καλαβρύτων, τόσο του Σωτήρος, όσο και της Παναγίας.

Ο Αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής κ. Ιωάννης Μπαμπίλης αποφάσισε ο ιερέας του ναού Νικόλαος Σωτηρόπουλος να λειτουργήσει σε ναό του Δεσινού και των Καμενιάνων αντίστοιχα.

Οι κάτοικοι απευθήνθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αλλά οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Τόσο ο Πρωτοσύγγελος όσο και ο επίτροπος των Αρχιερατικών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα και ότι υπεύθυνος να βρει ιερέα και να καλύψει τις ενορίες είναι ο τοπικός αρχιερατικός.

Το αποτέλεσμα; Για μια ακόμα χρονιά δεν θα ηχήσουν οι καμπάνες του πολιούχου της Δάφνης στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας. Για μια ακόμα χρονιά οι ξενητεμένοι που έρχονται να βάλουν ένα κερί στον προστάτη  Άγιό τους, και είναι πολλοί και από μακριά λόγω του καλοκαιριού, θα βρούν τις πόρτες του ναού κλειστές. Για μια ακόμα χρονιά μια ενεργή ενορία με αρκετά έξοδα που έχει ανάγκη το πλήθος των πιστών δεν μπορεί να βοηθηθεί αυτές τις ημέρες που ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται.

Με τη δικαιολογία λοιπόν ότι δεν υπάρχουν ιερείς, ενώ ξέρουμε όλοι τί γίνεται στους ναούς των πόλεων από το πλήθος των ιερέων, αποφασίστηκε η μισή Δάφνη να μείνει χωρίς λειτουργία την ημέρα του "Πάσχα του Καλοκαιριού".

Ένα κεφαλοχώρι με τρείς ενορίες που με τα χρόνια έγιναν δύο, οδεύει σιγά σιγά στη διατήρηση μόνο μίας.

Μπροστά σ΄αυτό το ενδεχόμενο πρέπει όλοι να θορυβηθούμε. Και η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κάτοικοι, ενωμένοι, να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο Άγιος Χαράλαμπος να είναι συνέχεια ανοικτός και να πάψουν να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα κατά τις μεγάλες γιορτές του έτους.

Για να μην φτάσουμε στο σημείο να πιστέψουμε ότι "ο παπάς παπά δεν θέλει" με θύματα πάντα τους πιστούς.

Καλή Παναγιά!!
Γεωργία Κουτσιουρή

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.