ΚΕΡΤΕΖΗ : Από τον ανατόμο της συζυγικής απιστίας, η παράσταση «Ράφτης Κυριών»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερτεζιτών "Ο Στριφτόμπολας"στα πλαίσια των εκδηλώσεων του θα φιλοξενήσει στη πλατεία του Χωριού τη Θεατρική Παράσταση "Ράφτης Κυριών" , το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.Η είσοδος στην παράσταση θα είναι δωρεάν.Η παράσταση έχει ετοιμαστεί από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βασιλικού Αχαΐας. Η κοινότητα του Βασιλικού, πρώην Μπρακουμάδι βρίσκεται στην περιοχή του πρώην Δήμου Φαρρών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Σύμφωνα με το στόρι του έργου, το οποίο γράφτηκε το 1887 και θεωρείται ως το καλύτερο έργο του Φευντώ, σε μια συνοικία του Παρισιού, της περίοδο της Μπελ επόκ, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο.

Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας. Ο Ζωρζ Φεϋντώ, όπως και ο Ευγένιος Λαμπίς, χαρακτηρίζονται ως οι «ανατόμοι» της συζυγικής απιστίας. Με το έργο «Ράφτης Κυριών» ο συγγραφέας διεισδύει και κριτικάρει τα ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χιουμοριστικό.

ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Ετιέν (μπάτλερ): Γιώργος Δημακόπουλος

Υβόν (σύζυγος Μουλινό): Ευαγγελία Μιχαλοπούλου

Μουλινό (γιατρός): Βλάσης Νικ. Μιχαλόπουλος

Μπασινέ (φίλος του Μουλινό): Βασίλης Γρηγορόπουλος

κα Αιγκρεβίλ (μητέρα της Υβόν): Αντωνία Μούτσιου

Σουζάν (σύζυγος Ωμπέν): Μάγδα Ντίλιου

Ωμπέν (σύζυγος Σουζάν): Γιώργος Γιαννακόπουλος

Δις Πομπινέτ (πελάτισσα): Λευκοθέα Γιαννικοπούλου

Ρόζα (κα Σαίντ Ανιγκραίζ): Μάγδα Παπακωνσταντίνου.

Υποβολέας: Νίκη Σμυρνή

Υπεύθυνος ήχων: Νίκος Λαμπράκης

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Μάγδα Ντίλιου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
13 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.