Κατσιφάρας : Αντιπρόεδρος της Ομάδας PES με χαρτοφυλάκιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 110ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2014.

Η συνεδρίαση αυτή της ΕτΠ αποτέλεσε και την εναρκτήρια σύνοδο ολομέλειας της νέας (6ης) θητείας της ΕτΠ για την περίοδο 2015-2020, όπου τα μέλη της ΕτΠ εξέλεξαν το νέο Πρόεδρο και Α΄ Αντιπρόεδρό τους, θέσεις που κατέλαβαν αντίστοιχα ο Markku Markkula (μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Espoo Φινλανδίας) από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και ο Karl-Heinz Lambertz (Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της γερμανόφωνης κοινότητας του Βελγίου) από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Επιπλέον, συγκροτήθηκαν σε Σώμα οι θεματικές επιτροπές της ΕτΠ, σύμφωνα με τις προτάσεις των εθνικών αντιπροσωπειών και ο κ. Κατσιφάρας ανέλαβε την εθνική εκπροσώπηση στις Επιτροπές «Κοινωνική πολιτική, εκπαίδευση, απασχόληση, έρευνα και πολιτισμός» (SEDEC) και «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμού της ΕΕ» (COTER).

Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, παρουσίασε τις κύριες προτεραιότητες του προγράμματος εργασίας του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ για το 2015 και συμμετείχε σε συζήτηση με τα μέλη της ΕτΠ με θέμα την πρόοδο της ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο οργάνων, πρωτοβουλίες στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τη βελτίωση της νομοθεσίας, κλπ.

Επίσης, η κοινοβουλευτική γραμματέας για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Λετονίας, Zanda Kalnina-Lukaševica, παρουσίασε τις κύριες προτεραιότητες της Λετονικής Προεδρίας της ΕΕ και ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη της ΕτΠ.


 

Θεματικός Αντιπρόεδρος της Ομάδας PES ο Απ. Κατσιφάρας

Στο περιθώριο της εναρκτήριας συνόδου ολομέλειας της νέας θητείας της ΕτΠ, διεξήχθησαν και οι καταστατικές συνεδρίες των πολιτικών ομάδων της ΕτΠ για την περίοδο 2015-2020.

Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PESParty of European Socialists) στην ΕτΠ, αρχικά εξέλεξε Πρόεδρο και Α’ Αντιπρόεδρο, όπου στην θέση της Προέδρου εξελέγη η Catiuscia Marini (Περιφερειάρχης Ούμπριας Ιταλίας), ενώ την θέση του Α’ Αντιπροέδρου κατέλαβε ο Markus Töns (Μέλος του κοινοβουλίου του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γερμανίας), αφού σύμφωνα με τον εκλογικό κανονισμό της Ομάδας PES, τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ομάδας που δεν εξελέγη και είναι αντίθετου φύλου από τον εκλεγέντα πρόεδρο.

Επιπλέον, εξελέγησαν οι θεματικοί αντιπρόεδροι της Ομάδας PES, όπου ο κ. Κατσιφάρας επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Ομάδας PES και μάλιστα διατήρησε το χαρτοφυλάκιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που είχε και κατά την προηγούμενη θητεία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.