Κατσιφάρας: Ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η Ολυμπία Οδός και να παραδοθεί στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού άμεσα, παραμένει ως προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα.

Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του συνόλου του έργου, όχι μόνο μέχρι την Πάτρα αλλά έως και την Αρχαία Ολυμπία, υπογραμμίζοντας πως «για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει ως διεκδίκηση η υλοποίηση μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του αυτοκινητοδρόμου».

Στο επίκεντρο της συνάντησης συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις που υπάρχουν για την υλοποίηση του έργου και τα προβλήματα στην χρηματοδότηση, με τις δύο πλευρές να σημειώνουν πως θα ασκήσουν πιέσεις για να αποκατασταθεί η ροή της χρηματοδότησης.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι μείναμε πίσω δίχως το έργο να έχει προχωρήσει όπως προβλεπόταν. Είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα αυτός ο αυτοκινητόδρομος που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια όσων κινούνται στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για τον μοναδικό οδικό άξονα που έχει ολοκληρωθεί στη χώρα, και ο οποίος όταν παραδοθεί προς χρήση θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας τόνισε πως γίνεται προσπάθεια τμηματικής παράδοσης του έργου σταδιακά, σημειώνοντας πως ήδη έχει ολοκληρωθεί αρκετά μεγάλο ποσοστό των εργασιών.

Ταυτόχρονα, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της μείωσης του αντιτίμου των διοδίων, για το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση και συζητήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των φθορών που δημιουργούνται από τη διαρκή χρήση του παλαιού οδικού δικτύου από το Ρίον μέχρι και την Ακράτα και την επιβάρυνση που προκαλείται από τα βαρέα οχήματα, κυρίως, στις εισόδους των εργοταξίων.

Για αυτό το ζήτημα αποφασίστηκε η συνεργασία για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, με τον κ. Κατσιφάρα να υπενθυμίζει πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ολοκληρώσει σειρά παρεμβάσεων και συντήρηση σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η γρηγορότερη δυνατή ολοκλήρωση των τόσο σημαντικών αναπτυξιακών οδικών αξόνων για τη χώρα και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη και του κ. Παπανικόλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της εταιρίας «Γέφυρα Α.Ε.» Γιάννης Φρέρης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μπεσαράτ Φάρες, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.