Καθηγητής του Λυκείου Καλαβρύτων καταγγέλει αστυνομικό για προσβλητική συμπεριφορά

Ένα περιστατικό που φαίνεται να συνέβη Πέμπτη βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, καταγγέλλει  ο Καθηγητής του Λυκείου Καλαβρύτων  Αντώνης Λίτινας, στην προσπάθειά του να βρει ένα σπάνιο φάρμακο για ημικρανίες και χρειάστηκε να διπλοσταθμεύσει προσωρινά.

Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία του στην Αστυνομία Αχαΐας , "δικυκλιστής αστυνομικός του μίλησε με έντονο ύφος, προσβάλλοντάς τον" για τον τρόπο που στάθμευσε, ενώ στην εξήγηση...του απάντησε, "τώρα θα δεις".

 

Ο Αντώνης Λίτινας, Φυσικός-M.Ed, Καθηγητής Γεν. Λυκείου Καλαβρύτων, όπως εξηγεί και στην καταγγελία του γνώριζε πολύ καλά πως παρανομούσε, ωστόσο είχε έναν σοβαρό λόγο -σύμφωνα και με τον ίδιο- τον οποίο εξήγησε στο αστυνομικό. Ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με την κλήση την οποία του επέδωσε ο δικυκλιστής, αλλά με τον τρόπο που του μίλησε. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατέρας του κ. Λίτινα, είναι απόστρατος της αστυνομίας, κάτι που όπως μας εξήγησε ο πατρινός καθηγητής, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τεκμηριώσει μένος του εναντίον της αστυνομίας και των μεθόδων της.

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

"Σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 14/1/2016, έψαχνα στα περισσότερα φαρμακεία της Πάτρας για ένα δυσεύρετο φάρμακο. Είχα περάσει από όλα σχεδόν τα φαρμακεία  της οδού Κορίνθου, οδηγώντας με το αυτοκίνητο χωρίς αποτέλεσμα. Να σημειώσω πως σε όλα έκανα στάση με φώτα alarm αφού μέρος για παρκάρισμα δεν υπήρχε, αλλά και να υπήρχε ο χρόνος ήταν πολύτιμος αφού το φάρμακο ήταν δυσεύρετο, έπρεπε να επισκεφθώ όσα περισσότερα φαρμακεία μπορούσα και ο χρόνος του παρκαρίσματος ήταν πολύτιμος γιατί πλησίαζε η ώρα του κλεισίματος.

 

Σταματάω 20.50 στο φαρμακείο της οδού Κορίνθου 34 με τα φώτα alarm αναμμένα και ξαφνικά ακούω πίσω μου μια άγρια απότομη φωνή: "Ρε δεν είδες το parking που υπάρχει εδώ να παρκάρεις; Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας, παρκάρει όπου βρει, γιαυτό φτάσαμε ως εδώ!" Ήταν ένας ωρυόμενος, εκτός εαυτού μοτοσυκλετιστής της τροχαίας. Του εξηγώ στον πληθυντικό και με την προσφώνηση "Κύριε", πως ψάχνω ένα φάρμακο, δεν έχω χρόνο και αν δε το βρω εδώ θα πρέπει να πάω και σε άλλα φαρμακεία πριν κλείσουν.Τον αγνοώ και μπαίνω στο φαρμακείο ακούγοντας τον να φωνάζει και να ωρύεται " Ώστε δεν έχεις χρόνο ε? Τώρα θα δεις!" Βγαίνοντας τον βλέπω να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα έχοντας αφήσει στο τζάμι του αυτοκινήτου μία κλήση για παρκάρισμα σε διπλή σειρά!

 

Ο λόγος που γράφω την επιστολή δεν είναι τα χρήματα της κλήσης και θα τη πληρώσω χωρίς να δεχθώ καμία χάρη αλλά για να δημοσιοποιήσω την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ανθρώπου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αντί να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα που αντιμετώπιζα, χρησιμοποίησε την εξουσία που του δίνει ο νόμος με κατάχρηση και με πιθανές επικίνδυνες συνέπειες για την  οικογένειά μου".

 

 

πηγή: skaipatars.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.