Κατευθυντήριες γραμμές για σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα στους Αντιπεριφερειάρχες

Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τις αρχές της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης και αλληλοϋποστήριξης, ώστε να κτίσουμε μια πολιτική κουλτούρα και να απαντήσουμε στα χαρακτηριστικά του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και κυρίως να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας.

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, μετά την ανακοίνωση των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, των βοηθών και των προέδρων των Συμβουλίων.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι το κυρίαρχο όργανο χάραξης της πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εδώ θα διαμορφώνονται οι κατευθυντήριες γραμμές, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες, τις προτεραιότητες, τον τρόπο λειτουργίας και οι αποφάσεις. Και αυτό για να περνούν οι αποφάσεις παντού με την ίδια βαρύτητα και να καλλιεργήσουμε περιφερειακή συνείδηση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Είμαστε και θα είμαστε κοντά στην κοινωνία και τους λαϊκούς θεσμούς, θα συνεργαζόμαστε με όλους τους παραγωγικούς φορείς. Η Περιφέρεια είναι αυτοδιοίκηση και όχι κράτος. Θα έχουμε συνεργασία με το κράτος και την κυβέρνηση, όπου οι πολιτικές είναι υπέρ της κοινωνίας, όμως θα είμαστε απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Η Περιφέρεια είναι ένας λαϊκός και βαθιά αναπτυξιακός θεσμός. Αν κρατήσουμε αυτό το τρίπτυχο, τότε θα έχουμε μια επιτυχημένη πορεία»

Στη συνέχεια, ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στους στόχους που τίθενται κατά τη δεύτερη αυτή πενταετή θητεία:

-Άρση ενδοπεριφερειακών κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων

-Ολοκλήρωση των έργων που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται

-Προετοιμασία νέας γενιάς έργων που θα ενταχθούν στο Σ.Ε.Σ. 2014-2020 και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Επιπλέον, ο Απ. Κατσιφάρας έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές προς τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους βοηθούς, οι οποίοι, όπως τόνισε, θα πρέπει να ετοιμάζουν τις εισηγήσεις, τις προτάσεις και τα έργα τους σε συνεργασία με τους αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία που πονάει, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «καμία απόφαση δεν θα λαμβάνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή, αν πρώτα δεν έχει συμφωνηθεί».

Κλείνοντας, ζήτησε από όλους να προγραμματίσουν μια ημέρα την εβδομάδα που θα δέχονται τους πολίτες στο γραφείο τους, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως μια φορά το μήνα θα δέχεται το κοινό σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, ο Περιφερειάρχης σε μια σειρά από ζητήματα, όπως είναι η λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής, ζήτησε τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων που αφορούν στην Περιφέρεια, όπως ο προϋπολογισμός, οι δαπάνες, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, οι αποπληρωμές και οι αποφάσεις των Επιτροπών, καθώς και προετοιμασία για κάθε έργο που ξεκινά ή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συμμετείχαν: οι τρεις χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας, Αριστειδόπουλος Χαράλαμπος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Αγγελόπουλος Γιώργος, Υποδομών και Δικτύων Λύτρας Γιάννης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Υφαντής Νίκος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πλατανιάς Παναγιώτης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χαροκόπος Αντώνης, οι βοηθοί Περιφερειάρχη, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, Καρπέτας Κώστας, Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Μπράμος Παναγιώτης και οι πρόεδροι Συμβουλίων Οδικής Ασφάλειας, Δριβίλας Δημήτρης, Αγροτικής Πολιτικής, Μαυρόγιαννης Σάκης, Έρευνας και Καινοτομίας, Μπούνιας Χρήστος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου και η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου.

 

Δείτε τα σχετικά video και φωτογραφίες της σημερινής πρώτης συνεδρίασης και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.