Καταγγελία του Σωματείου Ανειδίκευτων Ιατρών Αχαΐας για τις εφημερίες στο Γ.Ν. Αιγίου

H σημερινή απεργία θα βρει κάποιους από τους συναδέλφους του Κ.Υ Ακράτας να εφημερεύουμε "εντέλλεσθε" στο Γ.Ν.Αιγίου χωρίς ακτινολογικό μετά τις 10μμ. Άλλη μια επισφαλής εφημερία σε ένα νοσοκομείο δευτεροβάθμιο όπου συρρέουν περιστατικά όχι μόνο από την Αιγιάλεια αλλά και από τα ορεινά της Αχαΐας και περιοχές της Κορινθιίας,που ο δρόμος καρμανιόλα περνά ακριβώς από κάτω του.

Σ αυτές τις συνθήκες το επείγον περιστατικό θα πρέπει να διακομιστεί κατόπιν συνεννόησης με το υποστελεχομένο ΕΚΑΒ -που έχει 2 πληρώματα ασφαλείας ακροβολισμένα στο νομό Αχαΐας- με χρόνο αναμονής πάνω της μιας ώρας στις καλύτερες περιπτώσεις.

Παράλληλα ορισμένοι επιμελητές θα εφημερεύουν ως "ετοιμότητας" - ενώ ο αγροτικός θα του βγάζει τη δουλειά- από απόσταση 30 χιλιομέτρων κ δεν θα έρθουν ποτέ να εξετάσουν το περιστατικό του οποίου "επιμελούνται" παρά την ενημέρωση κ παρότι αμείβονται για αυτό!

Οι εφημερίες λόγω της έλλειψης προσωπικού εκτοξεύονται ,χωρίς μέριμνα κ πρόγραμμα εφημεριών για το μήνα Δεκέμβριο, χωρίς χρηματικές αποζημιώσεις για τις υπερωρίες ή για τα χιλιόμετρα που αναγκάζονται να καλύπτουν οι εργαζόμενοι με τα οχήματά τους κατ’ εντολή της Υ.Π.Ε.

Καταγγέλλουμε την πρακτική της 6ης ΥΠΕ , την πολιτική των εντέλλεσθε και την απαξίωση των αγροτικών γιατρών που οδηγεί ταυτόχρονα σε απαξίωση του ασθενή και του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε μια τέτοια μορφή κράτους που οδηγεί τους νέους εργαζόμενους στη μετανάστευση , στον αποκλεισμό και στο περιθώριο θα εναντιωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με τα κομμάτια του λαού που το έχουν σιχαθεί ,θα διεκδικήσουμε την ανατροπή αυτών των πολιτικών και πρακτικών .

 

Η ΔΕ του Σωματείου Άνευ Ειδικότητας Νέων Ιατρών Αχαΐας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.